Ποιο «λιοντάρι» της PEUGEOT ξεχωρίζει στην 88η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Κωδικός 508 με φουλ τεχνολογία και στυλ

Ποιο «λιοντάρι» της PEUGEOT ξεχωρίζει στην 88η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Το νέο PEUGEOT 508, ένα ριζοσπαστικό σεντάν, με εντυπωσιακό στυλ που υπόσχεται μοναδικές οδηγικές εμπειρίες. Πρόκειται για την μετουσίωση του οράματος της μάρκας για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Το νέο PEUGEOT 508 διακρίνεται για τη μυώδη του σιλουέτα και την εντυπωσιακή του σχεδίαση.  Είναι ξεχωριστό εμφανισιακά χάρη στο καινοτόμο σχήμα του ‘σεντάν/κουπέ’ του 5θυρου αμαξώματός του. 

Στο εμπρός μέρος, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο PEUGEOT Instinct, κυριαρχούν τα κάθετα φώτα ημέρας LED  που προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, που ενώνονται νοητά με το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα. Η απουσία πλαισίου στα πλευρικά παράθυρα τονίζει ακόμα περισσότερο την κουπέ εμφάνιση του αμαξώματος, ενώ το πορτμπαγκάζ εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο χώρο των αποσκευών.

 Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του που προέρχεται κατευθείαν από το πρωτότυπο Exalt. Στο PEUGEOT i-Cockpit® περιλαμβάνεται το μικρής διαμέτρου, “flat bottom & top” τιμόνι, η HD οθόνη αφής των 10’’ με τους αεροπορικού τύπου διακόπτες στη βάση της, και το head-up display των 12,3 ιντσών. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν και 4 επιλογές τρόπου οδήγησης (Eco, Sport, Comfort, Normal).

Εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες. Στις περισσότερες εκδόσεις με τους κινητήρες PureTech βενζίνης 180 και 225 και BlueHDi diesel 130, 160 και 180 ίππων, διατίθεται και το νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο EAT8. Σε ορισμένες εκδόσεις διατίθεται και η ανάρτηση μεταβαλλόμενης απόσβεσης, καθώς και ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων, που συνδυάζουν ιδανικά τη δυναμική συμπεριφορά, την άνεση και την ασφάλεια. Ένα εντελώς νέο σύστημα νυχτερινής όρασης, που έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ζωντανούς οργανισμούς, που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο, σε αποστάσεις μέχρι και 200 μέτρα.

Το PEUGEOT 508 είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος  της στρατηγικής αναβάθμισης της μάρκας, γεγονός που πιστοποιείται από την επιλογή των επιμέρους υλικών, (δέρμα Nappa, και Alcantara), έως και το κορυφαίο ηχοσύστημα της  FOCAL. To PEUGEOT 508  θα ξεκινήσει να πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα τον Σεπτέμβριο.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top