Ποια είναι η μεγάλη συμμαχία σε πρόγραμμα κοινής χρήσης οχημάτων

Μνημόνιο συνεργασίας με Κινέζους

Η  Renault-Nissan-Mitsubishi, η κορυφαία συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας  με τη DiDi Chuxing (“DiDi”), την κορυφαία κινεζική πλατφόρμα συγκοινωνιών, για να διερευνήσει τη μελλοντική επιχειρηματική συνεργασία σε ένα νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το μνημόνιο συν-αντίληψης  που υπεγράφη με την DiDi υπογραμμίζει τη δέσμευση για νέες υπηρεσίες κινητικότητας στη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης ρομποτικών δρομολόγιων, ως μέρος του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου σχεδίου Alliance 2022, που τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι, από την Συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στις πωλήσεις οχημάτων, η Συμμαχία επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σύγκλισης και συνέργειας σε μια σειρά νέων τεχνολογιών της αυτοκίνησης. Μέχρι το τέλος του στρατηγικού της σχεδίου, η Συμμαχία θα λανσάρει  12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα  μοντέλα παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV και προσφέροντας   ταυτόχρονα στην παγκόσμια αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία κίνησης και ανάπτυξη υπηρεσιών ρομποτικής δρομολόγησης.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο  Alliance 2022, η Renault-Nissan-Mitsubishi προβλέπει ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα ανέλθουν σε 240 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων  θα ξεπεράσουν τα 14 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022, έναντι 10,6 εκατομμυρίων  το 2017.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top