Η Mitsubishi Motors αποκάλυψε το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Τεχνολογία από το μέλλον

Η Mitsubishi Motors αποκάλυψε  το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 27 Οκτωβρίου, 2017, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα γιορτάσει την παγκόσμια παρουσίαση MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT. Το πλήρως ηλεκτρικό, υψηλών επιδόσεων SUV ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική μάρκας της MMC υπό το νέο παγκόσμιο εταιρικό μήνυμα “Drive your Ambition” , μία στρατηγική που αντανακλά μία περιπετειώδη και προοδευτική νοοτροπία, για εμπνευσμένη σχεδίαση και προϊόντα. Η  ‘σημαία’ των ανώτερων επιδόσεων 4WD προάγεται με το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT αντλεί ισχύ από τρεις ροπάτους ηλεκτροκινητήρες, ενώ η απουσία ενός μεγάλου κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό απελευθέρωσε χώρο, για  τη δημιουργία ενός ριζικά νέου cockpit. Το ταμπλό οργάνων μοιάζει να αιωρείται μπροστά από τον οδηγό. Είναι ένα όχημα της MMC, και ο πίνακας οργάνων υιοθετεί οριζόντια διάταξη – σήμα κατατεθέν της MMC, με τις πληροφορίες στο πάνω τμήμα και στις λειτουργίες στο κάτω. Λειτουργώντας σαν ένα ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο, ο οριζόντιος πίνακας οργάνων βοηθά τον οδηγό να παρακολουθεί την κατάσταση του αυτοκινήτου – η ‘μορφή ακολουθεί τη λειτουργία’ και εδώ.

Μία μεγάλη, επίπεδη οθόνη εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Προβάλλει εξωτερικές συνθήκες, πληροφορίες πλοήγησης και εκμάθησης. Η μεγάλη οθόνη πλαισιώνεται από δύο μικρότερες, για την προβολή εικόνων από τις εμπρός και πίσω κάμερες. Πλήρως κρυστάλλινες επιφάνειες παραθύρων παρέχουν σχεδόν απεριόριστη ορατότητα 360 μοιρών, για μία αίσθηση που θυμίζει περισσότερο cockpit μαχητικού αεροσκάφους παρά αυτοκινήτου.

Για εξαιρετικές οδηγικές επιδόσεις, το σύστημα 4WD τριών μοτέρ χρησιμοποιεί ένα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός τροχών, και συμπληρώνεται από ένα νέο σύστημα Dual Motor Active Yaw Control (AYC) που εμπλέκει τα δύο πίσω μοτέρ μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής AYC. Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο μοναδικό σύστημα δυναμικού ελέγχου οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC).

Ο εγκέφαλος του MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT είναι ένα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης - Artificial Intelligence (AI) το οποίο αυξάνει τις ικανότητες του οδηγού. Μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα AI να διαβάζει άμεσα αλλαγές στο δρόμο και τις οδικές συνθήκες, καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Συντονίζοντας άριστα τις προθέσεις του οδηγού με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, το σύστημα υποστηρίζει οδηγούς όλων των ικανοτήτων. Με τον ευκολότερο και ασφαλέστερο έλεγχο του αυτοκινήτου, η οδηγική εμπειρία προάγεται σε νέα επίπεδα. Μία ειδική λειτουργία ‘coaching’ (εκμάθησης) επιτρέπει στο σύστημα AI να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό, και να αναβαθμίζει τις ικανότητές του. Αφού ‘χτίσει’ μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα διαμορφώνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Σαν αποτέλεσμα, οδηγοί όλων των ικανοτήτων έχουν πολύ γρήγορα στη διάθεσή τους ένα όχημα το οποίο συμπεριφέρεται με τον τρόπο που αυτοί θέλουν και σύντομα απολαμβάνουν την οδηγική εμπειρία σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top