Είκοσι χρόνια SEAT CUPRA με κορυφαίες επιδόσεις και συγκινήσεις

CUP (κύπελλο) και RACING (αγώνας)

Είκοσι  χρόνια SEAT CUPRA με κορυφαίες επιδόσεις και συγκινήσεις
Η SEAT γιορτάζει την φετινή χρονιά τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα της γκάμας CUPRA. Μετά τη νίκη στο World Rally Championship το 1996 στην κατηγορία των 2λιτρων (F2) με το Ibiza Kit Car, η SEAT αποφάσισε να κάνει πράξη το πάθος της και να μεταφέρει στον δρόμο την αγωνιστική της τεχνογ��ωσία, λανσάροντας τις κορυφαίες εκδόσεις CUPRA.
LEON CUPRA.jpg
Το θρυλικό αυτό όνομα προέκυψε από τον εύστοχο συνδυασμό δύο λέξεων, του CUP (κύπελλο) και RACING (αγώνας) σε μία λέξη. Από εκείνη τη στιγμή, τα μοντέλα CUPRA αντιπροσωπεύουν πλήρως το σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Αφορμή για την εξέλιξη των εκδόσεων CUPRA αποτέλεσε το 1996 το Ibiza Kit Car. Εξοπλισμένο με 2.0λιτρο κινητήρα 250PS, εξέπληξε τις υπόλοιπες ομάδες του Πρωταθλήματος με τον αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης κινητήρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις αγωνιστικές συνθήκες.

Η SEAT με την ομάδα της SEAT Sport στέφθηκε πρωταθλητής στη κατηγορία των 2λιτρων στο WRC του 1996. Ήταν ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για μια ισπανική μάρκα, ένα ορόσημο στην ιστορία του μηχανοκίνητο αθλητισμού της Ισπανίας. Η σημασία και η φιλοδοξία του project που είχε ξεκινήσει η SEAT δεν περιορίστηκε μόνο στις πίστες. Την ίδια στιγμή η ομάδα της SEAT Sport εργαζόταν πάνω στο δίδυμο αδελφό του αγωνιστικού Ibiza Kit Car, τη πρώτη έκδοση αυτοκινήτου δρόμου που έφερε το σήμα CUPRA, το Ibiza 2.0 150PS.

Η ιδέα του συνδυασμού και της εφαρμογής της αγωνιστικής απόδοσης και της τεχνογνωσίας πάνω σε ένα αυτοκίνητο δρόμου έλαβε αμέσως την ευρεία αποδοχή του κοινού. Το 2016, χρονιά που αποτελεί το 20ο έτος δέσμευσης της SEAT στο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα, συμπίπτει με το λανσάρισμα του πιο γρήγορου SEAT παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ, του νέου Leon CUPRA 290. Πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια CUPRA, αποτελεί και το νέο Ibiza CUPRA 1.8 TSI 192PS. Και τα δύο μοντέλα έμειναν πιστά στη φόρμουλα CUPRA – δυναμική συμπεριφορά, μέγιστη απόδοση, ελκυστική σχεδίαση και ισχυρή σπορ εμφάνιση.

Βαγγέλης Γκούμας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top