Μεντιλίμπαρ: Ποιος είναι ο «μάγος» προπονητής του Ολυμπιακού  

Αποθεώνεται από τους Ισπανούς συμπατριώτες του και όλο τον πλανήτη   

Ο προπονητής  του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αποθεώνεται όχι μόνο από τους συμπατριώτες του, τους Ισπανούς, αλλά κι από όλο τον πλανήτη. Διθυραμβικοί οι τίτλοι με μπόλικη ελληνική μυθολογία. 

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης; 

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί των celebrities

Όπως ανέφερε η Δέσποινα Μανδελενάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  τον αποκαλούν πλέον «βασιλιά της Ευρώπης» καθώς μαζί με τους ερυθρόλευκους γράφει και τη δική του ιστορία, με δύο σερί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού πέρυσι κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη.

Ο 63χρονος με καταγωγή από τη χώρα των Βάσκων έχει μεταμορφωθεί σε Δία από την ισπανική Marca που κάθεται στον θρόνο του στον Όλυμπο.

«Ο ‘Μεντιλόπουλος’ είναι ήδη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» γράφουν οι Ισπανοί, έχοντας ήδη ελληνοποιήσει και το όνομά του.  

Κάηκε η Ελλάδα: Θεός της Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Πάντως, ένα από τα πιο συναισθηματικά εξώφυλλα έρχεται από τη Σεβίλλη, όπου την περασμένη σεζόν ο κόουτς κατέκτησε το Europa League.  Έχουν αλλάξει το πρόσωπο του δαφνοστεφανωμένου εφήβου και έχουν βάλει το πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ. 

«Ο Θεός του Σαλντίμπαρ», γραφει η Sphera Sports για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Και γύρω -  γύρω το όνομα του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ Εστεμπάρια, που είναι το επίθετο της μητέρας του.

Μεντιλίμπαρ και Ελ Καμπί αποθεώνονται επίσης από την ισπανική Ελ Μούντο.  «O Μεντιλίμπαρ μπαίνει στον Όλυμπο με τον Ολυμπιακό», «Ο κίνδυνος ήταν ο Ελ  Καμπί, όπως ο Αχιλλέας στην Τροία» γράφει στους τίτλους.  

Η El Mundo για τον Μεντιλίμπαρ

Η El Mundo για τον Μεντιλίμπαρ  

Ο Μεντιλίμπαρ είναι 63 ετών και έχει βάλει σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα 63 γκολ. Τον χαρακτηρίζουν προπονητή - πυροσβέστη διότι πάει στις ομάδες και τις σώζει. Η μόνη ελληνική λέξη που γνωρίζει είναι… «καπνός». Στην πατρίδα του έχει αγοράσει μια φάρμα και πηγαίνει πολύ συχνά. Πάντως το χθεσινό ματς το παρακολούθησε όλο το χωριό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top