Συγκινεί ο Νίκος Γκάλης για Ιωαννίδη: Έφυγε ένας μεγάλος μου αδερφός

«Παρακαταθήκη στην κοινωνία μας η κληρονομιά που αφήνει πίσω του»

Γιάννης Ιωαννίδης: Φτωχότερος από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός που θρηνεί για τον θάνατο του "Ξανθού" του ελληνικού μπάσκετ / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Συγκινητική είναι η ανάρτηση του Νίκου Γκάλη που αποχαιρετά τον σπουδαίο coach που κατέκτησε 12 Πρωταθλήματα Ελλάδας και 6 Κύπελλα.

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Νίκος Γκάλης εκφράζει την οδύνη του για την τραγική απώλεια και τονίζει πως ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε ο μεγάλος του αδερφός.

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.

Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», γράφει ο Νίκος Γκάλης.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και πολιτικός είχε αναγνωριστεί ως  ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: συνολικά κατέκτησε 12 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα. 

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1945 και ως προπονητής είχε γνωρίσει πολλές επιτυχίες: Είχε θητεύσει στους Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Εθνική ομάδα.

Κατέκτησε συνολικά 18 τίτλους, με τον Άρη και τον Ολυμπιακό. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε ασχοληθεί και με την  πολιτική, υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός «Πολιτισμού» στη δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή αλλά και Υφυπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Δεν είχε καταπιαστεί μόνο με τον αθλητισμό και την πολιτική αλλά και με τη Γεωπονική. Ως πτυχιούχος του ΑΠΘ είχε δουλέψει ως γεωπόνος στην Αγροτική τράπεζα. 

To «αντίο» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στον Γιάννη Ιωαννίδη

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε τη θλίψη της και συλλυπητήρια για τον χαμό του θρυλικού “ξανθού”, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, ένας άνθρωπος που έζησε στο άθλημα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής και προπονητής και είχε καθοριστική συμβολή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του στην Ελλάδα, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο “ξανθός” όπως έμεινε γνωστός στο πέρασμα των χρόνων, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε διατελέσει δύο φορές στην καριέρα του προπονητής της Εθνικής ανδρών, στην οποία είχε συμμετάσχει και κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας. Συνέδεσε το όνομά του με τον Αρη, διέγραψε ξεχωριστή διαδρομή με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο πιο σύντομο πέρασμά του από την ΑΕΚ, ενώ είχε προπονήσει ακόμα τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε εκλεγεί βουλευτής και διατελέσει και Υφυπουργός Αθλητισμού».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top