Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο coach που κατέκτησε συνολικά 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα

Φτωχότερος από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός μετά την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού προκάλεσε ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη του  προπονητή της ιστορικής ομάδας μπάσκετ του Άρη με Γκάλη, Γιαννάκη και «αναμορφωτής» του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχε 6 φορές σε Final-4 της Euroleague 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχε 6 φορές σε Final-4 της Euroleague 

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και πολιτικός είχε αναγνωριστεί ως  ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: συνολικά κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1945) και ως προπονητής είχε γνωρίσει πολλές επιτυχίες:Είχε θητεύσει στους Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Εθνική ομάδα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξη τύπου το 2007 Για το Καμπ του Κώστα Βασιλειάδη 

Κατέκτησε συνολικά 18 τίτλους, με τον Άρη και τον Ολυμπιακό. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε ασχοληθεί και με την  πολιτική, υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός «Πολιτισμού» στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή αλλά και Υφυπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Δεν είχε καταπιαστεί μόνο με τον αθλητισμό και την πολιτική αλλά και με τη Γεωπονική. Ως πτυχιούχος του ΑΠΘ είχε δουλέψει ως γεωπόνος στην Αγροτική τράπεζα. 

Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη: Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top