Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είχε νοσήσει με κορωνoϊό από τον Δεκέμβρη»

Τι ισχυρίζονται οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα

Διπλωματικό θρίλερ στην Αυστραλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδος του τενίστα στην Αυστραλία

Ο νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, νόσησε με κορωνοϊό και έχει πιστοποιητικό νόσησης από τις 16 Δεκεμβρίου, με το οποίο μπορεί να εισέλθει στην Αυστραλία, ανέφεραν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο το Σάββατο.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τον απελαύνει η Αυστραλία - Βρίσκεται υπό κράτηση

Στην κατάθεσή τους, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ανέφεραν ότι ο 34χρονος δεν παρουσίαζε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας, πριν ταξιδέψει στη χώρα με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού.

Το μήνυμα της συζύγου του Τζόκοβιτς για την περιπέτειά του στην Αυστραλία

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο τμήμα μεταναστών στη Μελβούρνη μετά την ακύρωση της βίζας του κατά την άφιξή του την Πέμπτη, επέστρεψε το πρώτο θετικό τεστ για κορωνοϊό τον περασμένο μήνα, υποστηρίζουν. 

Νόβακ Τζόκοβιτς

Η πρώτη ανάρτηση του Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο καραντίνας

Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα της Covid-19 τις τελευταίες 72 ώρες, προσθέτουν.

Τα έγγραφα που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα αναφέρουν ακόμα ότι στη 1 Ιανουαρίου ο Τζόκοβιτς έλαβε ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο τον ενημέρωνε ότι οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος έχει επικρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ αν έχει εμβολιαστεί ο ίδιος. Ο 34χρονος άσος αμφισβητεί την ακύρωση της βίζας του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας με την ελπίδα ότι θα κατακτήσει τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ στο Australian Open, το οποίο αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top