Νόβακ Τζόκοβιτς: Τον απελαύνει η Αυστραλία - Βρίσκεται υπό κράτηση

Ο Σέρβος τεννίστας κατέθεσε έφεση για την ακύρωση της βίζας του

Διπλωματικό θρίλερ στην Αυστραλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Βίντεο Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη τένις, κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον διώξουν από τη χώρα. 

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδος του τενίστα στην Αυστραλία

Εώς την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του. O Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε. Ο δικαστής της Μελβούρνης ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τζόκοβιτς κρατείται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη Μελβούρνη από τότε που έφτασε στη χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης με την πρόθεση να αγωνιστεί στο Australian Open.

Australian Open: Θύελλα αντιδράσεων για τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζοκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει λάβει ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαβε, ούτε προσκόμισε την βίζα που χρειαζόταν για να εισέλθει στην Αυστραλία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, εν αναμονή της απόφασης του δικαστή της Μελβούρνης και πιθανότατα της απομάκρυνσής του από την Αυστραλία λόγω προβλήματος βίζας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top