Νόβακ Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδος του τενίστα στην Αυστραλία

Ακυρώθηκε η βίζα του

Απαγορεύτηκε οριστικά η είσοδος του Νο1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, στην Αυστραλία λόγω προβλήματος με τη βίζα του.

Ο τενίστας έφτασε στη Μελβούρνη την Τετάρτη, αλλά οι αρχές παρατήρησαν ένα λάθος στην αίτησή του. Ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να παίξει στο Αυστραλιανό ΟΡΕΝ, αφότο είχε ειδική άδεια να συμμετάσχει παρόλο που ήταν ανεμβολίαστος. Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία. 

Australian Open: Θύελλα αντιδράσεων για τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Του είπαν ότι θα απελαθεί, αλλά οι δικηγόροι πίστευαν ότι θα αμφισβητήσουν την απόφαση, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ.

O υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας ότι ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του καθώς δεν έδωσε τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει στην Αυστραλία όσο οι δικηγόροι του επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει μιλήσει για την κατάσταση του εμβολιασμού του, αλλά πέρυσι είπε ότι ήταν «αντίθετος στον εμβολιασμό».

Η μεταχείρισή του έχει προκαλέσει οργή στην πατρίδα του τη Σερβία. Ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Σρντιάν Τζόκοβιτς είπε ότι ο γιος του βρισκόταν σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο που φυλασσόταν από την αστυνομία.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι θα απαγορευθεί στον Τζόκοβιτς η είσοδος στη χώρα εκτός εάν προσκομίσει στοιχεία ότι δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Η Αυστραλία βλέπει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα Covid-19 για πρώτη φορά μετά από μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στον κόσμο. Το Australian Open ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top