Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι: Με φόντο το «Χρυσό Παπούτσι»

Είναι ο 1ος ποδοσφαιριστής απ' το γερμανικό πρωτάθλημα που παίρνει βραβείο

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν ο κορυφαίος επιθετικός και για το 2020-2021 και αναμένεται να κατακτήσει το  Χρυσό Παπούτσι. Ο Πολωνός σούπερ σταρ  πέτυχε 41 γκολ στην Μπουντεσλίγκα.  επίδοση που δεν πλησίασε κανείς στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής συγκέντρωσε 82 πόντους, αφού ο συντελεστής δυσκολίας του πρωταθλήματός του είναι 2, αφήνοντας πολύ πίσω τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με 30 γκολ και 60 πόντους, δεν είχε ελπίδες να πλησιάσει τον Λεβαντόβσκι στις τελευταίες αγωνιστικές. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε 29 γκολ στη Serie A και συγκέντρωσε 58 πόντους.

Λουίς Σουάρες: Κατακεραυνώνει Κούμαν και Μπαρτομέου

Αυτό είναι το πρώτο Χρυσό Παπούτσι που θα κατακτήσει ο Λεβαντόβσκι, όταν ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της σεζόν. Πολυνίκης είναι ο Μέσι με 6 κατακτήσεις, ο Ρονάλντο έχει 4 και 9 παίκτες έχουν από 2. Ο επιθετικός της Μπάγερν κυνήγησε με αξιώσεις και πέρυσι τη συγκεκριμένη διάκριση, αλλά τα 34 τέρματά του υπολείπονταν κατά δύο εκείνων του Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο.

Ο Λεβαντόβσκι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το γερμανικό πρωτάθλημα που κατακτά το βραβείο, έπειτα από τον Γκερντ Μίλερ τη σεζόν 1971-1972, όταν είχε σημειώσει 40 γκολ στην Bundesliga, επίδοση που κατέρριψε φέτος ο Πολωνός.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης βρισκόταν κι αυτός ψηλά στη λίστα το περασμένο διάστημα, ωστόσο ένα σερί αγώνων χωρίς γκολ τον ανάγκασε να υποχωρήσει. Με τα 26 γκολ που σημείωσε και το μειωμένο συντελεστή της Eredivisie (1,5) συγκέντρωσε 39 πόντους και βρέθηκε στην 24η θέση.

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top