Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ζητά τη βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Λευτέρη Αυγενάκη

Γκολομέεβ

Στράφι αναμένεται να πάει η προετοιμασία που έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού καθώς δεν μπορεί να πάρει  αναβολή για τη στρατιωτική του θητεία.

Ο Βούλγαρος κολυμβητής σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε στο  Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ζητήσει τη βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Εθνικής Αμύνης αλλά και του Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής

«Γνωρίζω ότι ο κ. Αυγενάκης, ως υφυπουργός Αθλητισμού έχει δώσει μεγάλη μάχη για τους αθλητές. Γνωρίζω επίσης από συναθλητές μου και Ολυμπιονίκες ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμάει την προσφορά μας στην πατρίδα, είναι κοντά στον Αθλητισμό και στις αρχές που πρεσβεύει. Ευελπιστώ κι εύχομαι να δουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και να δοθεί άμεσα μια λύση» δήλωσε ο Βούλγαρος κολυμβητής ο οποίος αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, και συνέχισε:

«Όταν κάναμε τον προγραμματισμό μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε περίπτωση να αναβληθούν οι Αγώνες. Γι αυτό τον λόγο πήρα αναβολή έως το Δεκέμβριο του 2020. Δυστυχώς ήρθε η πανδημία και αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας δεν μπορώ να πάρω νέα αναβολή επομένως, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, θα πρέπει να παρουσιαστώ στις 18 Μαρτίου στη Ρόδο».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι εναλλακτική λύση πρότειναν αν δε γίνουν στην Ιαπωνία

Ο  Γκολομέεβ όπως εξομολογήθηκε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημά του για αναβολή λόγω ότι είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Τόκιο απάντησε ότι: «δεν δύναται να εξεταστεί το αίτημά του τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθότι δεν βρίσκει έρεισμα σε διατάξεις της κείμενης στρατολογικής νομοθεσίας».

Ο Βούλγαρος αθλητής τόνισε πως στόχος του ήταν να πάει απευθείας  στο Τόκιο από την Αμερική, να μην περάσει δηλαδή καθόλου από την Ελλάδα αν όμως δεν πετύχει την αναβολή στα στρατιωτικά του καθήκοντα, θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα, να παραμείνει καραντίνα, να παρουσιαστεί και στη συνέχεια όταν μπορέσει να προπονηθεί.

Κάτι τέτοιο όπως επεσήμανε θα ήταν καταστροφικό ακόμη κι αν χάσει μόνο έναν μήνα προπόνησης.

Ο αθλητής παρόλα αυτά προσπαθεί να μη χάνει την αισιοδοξία του αναφέροντας πως πιστεύει ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Λευτέρης Αυγενάκης λειτουργούν πρώτα ως άνθρωποι και θα είναι δίπλα στο αίτημά του για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν όλοι μαζί στην Ιαπωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top