Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Εξετάζουμε φόρο πολυτελείας στο ποδόσφαιρο»

Αισιόδοξος ότι το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει σύντομα όπως το ξέραμε

UEFA

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν παραχώρησε συνέντευξη στον Τhe Guardian και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποδόσφαιρο θα επανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού, όπως έκανε και παλαιότερα, όταν η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο παγκόσμιους πολέμους.

Ο κορωνοϊός αφήνει «αποτύπωμα» στις ψυχές των ποδοσφαιριστών

Ο Σλοβένος ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι έχει χάσει τον ύπνο του με τα προβλήματα που προκαλεί στο ποδόσφαιρο ο κορωνοϊός, ενώ τόνισε ότι υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί φόρος πολυτελείας στις ομάδες για να υπάρξει άμβλυνση των οικονομικών ανισοτήτων.  

Premier League: Σε Γουότφορντ - Μπέρνλι τα 4 απο 6 κρούσματα

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δε βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά».

Για το financial fair play τόνισε: «Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε, επίσης, κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top