Ο κορωνοϊός αφήνει «αποτύπωμα» στις ψυχές των ποδοσφαιριστών

Το22% χτυπήθηκε από σοβαρή κατάθλιψη

κορωνοϊός

Το αποτύπωμα που αφήνει ο κορωνοϊός στην ψυχολογία των ανθρώπων είναι πολλές φορές βαθύτερο από τις άμεσες συνέπειες του. Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών (PFA) της Αγγλίας επικοινώνησε με 262 μέλη της σε χρονικό διάστημα ενός μήνα (από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου) για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της κρίσης πάνω τους και ανακάλυψε πως το 22% χτυπήθηκε από σοβαρή κατάθλιψη, αφού κάποιοι σκέφθηκαν ακόμα και να βλάψουν τον εαυτό τους.

Champions League: Final-4 στην Πόλη για να προλάβει

Το ποσοστό ήταν μικρότερο στους εν ενεργεία παίκτες, αφού άγγιξε το 6%. Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι 182 από τους 262 (69%) ανησυχούσαν για τη μελλοντική ποδοσφαιρική τους καριέρα ή για τη ζωή τους, ενώ το 72% κυριεύονταν συχνά από αισθήματα πίεσης και άγχους. 24 άτομα (9% του συνολικού αριθμού των ερωτηθέντων) αντιμετώπιζαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με βλαπτικές εθιστικές συνήθειες.

Τον προβληματισμό του για τα αποτελέσματα τις έρευνας εξέφρασε ο πρόεδρος του συνδέσμου των παικτών Μάικλ Μπένετ:

Ιταλία: Συνεχίζεται η καραντίνα για το ποδόσφαιρο

"Για τους νυν παίκτες, το πρόβλημα ήταν πως έμειναν χωρίς αντικείμενο. Δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ξανά στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν αν η ποδοσφαιρική σεζόν θα αρχίσει εκ νέου, δεν είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει. Υπάρχουν οικονομικά θέματα με συλλόγους που δίνουν άδεια σε παίκτες, υπάρχει μείωση μισθών.

Υπάρχουν παίκτες που περιμένουν να τους κόψουν μία επιταγή για να ζήσουν και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο πάνω τους σε συναισθηματικό επίπεδο. Υπάρχουν επίσης και θέματα υγείας. Οι παίκτες σκέφτονται "αν γυρίσουμε, θα δουλέψει αυτό το πράγμα; Μπορεί να δουλέψει; Τι θα γίνει με την οικογένειά μου;"

Υπάρχουν πολλά "γιατί" και ερωτήματα που διαρκώς γεννιούνται. Οι πρώην παίκτες φοβόντουσαν την ανεργία. Όλοι τους είναι αυτο-απασχολούμενοι, οδηγοί ταξι, τέτοιους είδους επαγγέλματα. Τα προβλήματα που υπήρχαν στο οικονομικό τους δημιουργούσαν συναισθηματικά προβλήματα".

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top