Κόμπι Μπράιαντ: «Ο πιλότος του ελικοπτέρου πετούσε «στα τυφλά» λόγω ομίχλης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βασιζόταν στον εαυτό του και όχι στα όργανα

Στα «τυφλά» φέρεται να πετούσε επί 15 ολόκληρα λεπτά ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα, και άλλα έξι άτομα.

Μεταξύ των θυμάτων, η προπονήτρια της Τζιάνα, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι, η κόρη του, Αλίσα, η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και τη μητέρα της, Σάρα.

Όταν ο Κόμπι είχε επισκεφθεί την Ελλάδα!

O Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές. Φωτογραφία: Αssociated Press

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο πιλότος του «Mamba Chopper» που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη συντριβή, έκανε για 15 ολόκληρα λεπτά γύρους πάνω από το  Μπούρμπανκ, περιμένοντας την άδεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν πως στηριζόταν στην όρασή του και όχι στα όργανα.

Η «Daily Mail» αναφέρει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το IFR, ένα όργανο με οδηγίες πτήσης, το οποίο θα του έδινε την δυνατότητα να πλοηγηθεί μέσα από τα σύννεφα. Ωστόσο αυτή η διαδικασία θεωρείται χρονοβόρα και έτσι την απέφυγε. 

Μπράιαντ: Το tweet δημοσιογράφου για την υπόθεση βιασμού και οι απειλές

O θρύλος του NBA που «έφυγε» στα 41 του χρόνια. Φωτογραφία: Αssociated Press

Μετά την αναμονή πάνω από το Μπούρμπανκ, άλλαξε διαδρομή με κατεύθυνσητο Thousand Oaks, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο. Στη συνέχεια χωρίς κάποια λογική εξήγηση κατευθύνθηκε νότια προς το Calabasas.

Δευτερόλεπτα αφότου ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσε τον πιλότο ότι πετά πολύ χαμηλά, συνέβη το τραγικό δυστύχημα, με το «Mamba Chopper» να κάνει βουτιά θανάτου πετώντας με 184 χιλιόμετρα.

Θάνατος Κόμπι Μπράιαντ: Συγκλονιστικές στιγμές στα γήπεδα και τα Grammys

Εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος.Φωτογραφία: Αssociated Press

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο πιλοτήριο υπήρχε μόνο ένας πιλότος, κάτι που θεωρείται ασυνήθιστο για τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου, το Sikorsky S-76.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται η λιμουζίνα των ελικοπτέρων. Είναι από τα καλύτερα. Διαθέτει δυο μηχανές και θεωρείται σχεδόν απίθανο να κατέρρευσαν και οι δυο την ίδια στιγμή.

Jennifer Lopez: To συγκινητικό μήνυμα στη σύζυγο του Κόμπι Μπράιαντ

Διασώστες στο σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου.Φωτογραφία: Αssociated Press

Ποιος ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ

Ο 41χρονος που μεσουρανούσε για δύο δεκαετίες στο ΝΒΑ, ζούσε για το μπάσκετ και έφυγε για το μπάσκετ. Μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα πήγαιναν σε έναν ιδιαίτερο αγώνα. Εκείνος θα ήταν ο προπονητής και εκείνη η παίκτρια. 

Κόμπι Μπράιαντ: Η αντίδραση του Αντετοκούνμπο και το ξέσπασμα του ΛεΜπρόν

Τον θεωρούσαν διάδοχο του Μάικλ Τζόρνταν, ενώ ήταν το είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο μύθος του μεγάλωσε όταν έβαλε 81 πόντους σε ένα μόνο παιχνίδι.

Το ταλέντο του πήρε η κόρη του, την οποία φώναζε Τζίτζι. Οι δυο τους παρακολουθούσαν από κοντά διάφορους αγώνες. Για εκείνη ήταν το πρότυπό της. Η μητέρα της και οι 3 αδερφές της τους καμάρωναν.

Ανατριχιαστικό tweet το 2012: Ο Μπράιαντ θα πεθάνει σε συντριβή ελικοπτέρου

Εικόνες από το σημείο της συντριβής όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά εννέα άτομα. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο Κόμπι έσπασε όλα τα στερεότυπα. Κοντά στα δύο μέτρα, γυμνασμένος και αγρίμι εντός και εκτός γηπέδων είχε παράλληλα και μυαλό. Ήταν γεννημένος leader, μπορούσε να σταθεί σε ένα καυγά, αλλά και στα Όσκαρ. Μάλιστα κέρδισε στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Animation.

Μπράιαντ: Η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου και τα σενάρια συντριβής

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένα φαινόμενο. ‘Ηταν ένα φτωχόπαιδο από την Φιλαδέλφεια. Δε σπούδασ, αλλά περνούσε τις ώρες του στο γήπεδο ώσπου μπήκε στην τριάδα των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ. Έγινε 5 φορές πρωταθλητής, γράφοντας μία χρυσή σελίδα στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς.

Η μυθική καριέρα του Black Mamba

Οι φανέλες του με τον αριθμό 8 και 24 έγιναν ανάρπαστες στο ebay. Εκείνη που φορούσε όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε All Star Game και πουλήθηκε για 100.000 δολάρια. Σήμερα το γύρο του κόσμου έκανε ένα ανατριχιαστικό tweet από το  2012, στο οποίο ένας χρήστης  προέβλεπε τον θανατό του γράφοντας: «Ο Κόμπι θα χάσει τη ζωή του ύστερα από πτώση ελικοπτέρου». Το ανατριχιαστικό του tweet εξαφανίστηκε λίγα λεπτά με το δυστύχημα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top