Μπράιαντ: Η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου και τα σενάρια συντριβής

«Πετάτε πολύ χαμηλά... »

Οι πρώτες εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ / AP Video

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό έχει προκαλέσει η τραγική κατάληξη του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια την Κυριακή.

O 41χρονος αστέρας του ΝΒΑ ταξίδευε μαζί με επτά ακόμα άτομα, εκτός του πιλότου, όταν το προσωπικό του ελικόπτερο κατέπεσε, συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Νεκρός ο θρύλος του NBA, Κόμπι Μπράιαντ - Έπεσε το ελικόπτερό του

Το σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ / Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ 

Το ελικόπτερο ήταν χρόνια τώρα -από την εποχή που αγωνιζόταν στους Λ.Α. Λέικερς- η πρώτη επιλογή του Κόμπι Μπράιαντ για τα ταξίδια του.

Τα δύο σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Θρήνος για Κόμπι Μπράιαντ - Νεκρή και η 13χρονη κόρη του!

Ο πρώην πιλότος του διάσημου αθλητή, Kurt Deetz, βετεράνος πιλότος ελικοπτέρων με τεράστια γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου, σχεδόν αποκλείει το σενάριο της μηχανικής βλάβης.

«Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει δύο μηχανές, πολύ υψηλής ποιότητας, φτιαγμένες από την Κάντιλακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο είναι να συνετρίβη λόγω ομίχλης, ενδεχόμενο που ενισχύεται και από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Ένας εξ αυτών, o Jerry Kocharian έπινε - σύμφωνα με τους Los Angeles Times - καφέ έξω από μία εκκλησία όταν είδε το ελικόπτερο να πετά πολύ χαμηλά: «Δεν ακουγόταν καλά και ήταν πολύ χαμηλά. Το είδα να χάνει ύψος και να στροβιλίζεται. Αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί είχε ομίχλη».

«Ήταν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς. Κανείς δεν θα μπορούσε να επιζήσει απ’ αυτό», σημείωσε.

Η τελευταία επικοινωνία του «μοιραίου» ελικοπτέρου

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγεται η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου με τον πύργο ελέγχου.

Στη συνομιλία ακούγεται ο πιλότος να μιλά με τον πύργο ελέγχου και να ζητά οδηγίες, καθώς είχε αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη στην περιοχή της Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Το ελικόπτερο κάνει συνεχώς κύκλους, με τον πύργο ελέγχου να ρωτά εάν θέλει να στείλει βοηθητικό ελικόπτερο.

Η τελευταία συνομιλία του «μοιραίου» ελικοπτέρου πριν τη συντριβή / Πηγή: VASAviation

Η συνομιλία αρχίζει να δυσκολεύει όταν το ελικόπτερο κατεβαίνει χαμηλά σε ύψος, ενώ λίγο μετά χάνετε εντελώς η επικοινωνία, καθώς συντρίβεται.
 

Βαρύ πένθος στις ΗΠΑ

Το ΝΒΑ αμέσως ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων, ενώ σε αυτά που δεν πρόλαβαν να αναβληθούν, παίκτες και οπαδοί έκλαγαν με λυγμούς για το αναπάντεχο νέο του χαμού του Black Mamba.

Τα συγκινητικά μηνύματα των αστέρων του αθλητισμού για τον Κόμπι

Μάλιστα, στο παιχνίδι των Μπρούκλιν Νετς με τους Νιου Γιορκ Νικς, ο σούπερσταρ της ομάδας του Μπρούκλιν Κάιρι Ίρβινγκ δεν αγωνίστηκε και αποχώρησε συγκλονισμένος για τον θάνατο του μέντορά του.

Χιλιάδες έσπευσαν έξω από το θρυλικό Staples Center για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ / Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ 

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το θρυλικό Staples Center, όπου έγραψε ιστορία ο Κόμπι Μπράιαντ, για να αφήσουν λουλούδια και να ανάψουν κεριά σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό.

«Έφυγε» ένας θρύλος του ΝΒΑ

Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς.

O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.  

Μεταξύ των τιμών που του είχαν αποδώσει οι Λέικερς, ήταν η απόσυρση των φανέλων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει για κανέναν παίκτη στην ιστορία τους. 

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top