Ισόπαλη η ΑΕΚ 1-1 με τον Ατρόμητο

Η Ένωση έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League

Ισοπαλία 1-1 για ΑΕΚ και Ατρόμητο

Μοναδική ευκαιρία «πέταξε» η ΑΕΚ στο Περιστέρι, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο για την 23η αγωνιστική της Super League.

Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αραούχο στο 68' έκανε το 1-0 και στο 80' ο Ουάρντα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Ωστόσο η πίεση δεν απέδωσε καρπούς και μετά το 15' που ισορρόπησε, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ. Στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Ουάρντα στο 38' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πίεσε, αλλά η ΑΕΚ αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 68' ο Αραούχο με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πάντως «φώναζαν», καθώς ο Λιβάγια ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ.

Το γκολ αυτό δεν αποσυντόνισε τους παίκτες του Κάναντι, οι οποίοι έψαξαν την ισοφάριση και την βρήκαν στο 80'. Ο Ουάρντα -καλύτερος παίκτης του Ατρόμητου- με μια ωραία ενέργεια και τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1.  

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ατρόμητος σταμάτησε φέτος για μια ακόμη φορά την ΑΕΚ. Η Ενωση έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Η ταυτότητα του αγώνα:
Κάρτες:
Γιαννούλης - Μοράν, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (78' Κωτσόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα (90+1' Καρασαλίδης), Ντιγκινί (53' λ.τρ. Μπρούνο), Ντάουντα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (53' λ.τρ.Μοράν), Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (76' Μασούντ), Αραούχο (81' Μπακασέτας)

 
Νταμίρ Κάναντι:«Ήταν μια δίκαιη ισοπαλία»

Δίκαιο αποτέλεσμα χαρακτήρισε το 1-1 με τον ΑΕΚ ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, υπογραμμίζοντας ότι στόχος παραμένει η έξοδος στο Europa League.  

«Πιστεύω ότι είναι μια δίκαιη ισοπαλία. Νομίζω ότι ήταν ένα έντονο παιχνίδι και συναρπαστικό. Με πολύ καλή οργάνωση από τις δύο ομάδες, που δεν ήθελαν να τους ξεφύγει το παιχνίδι. Υπήρχαν υψηλές συγκινήσεις. Η ΑΕΚ ήταν το φαβορί σήμερα. Εμείς θέλαμε το παιχνίδι και δείξαμε αντίδραση, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι ήταν μια δίκαιη ισοπαλία», σχολίασε ο Αυστριακός. 

Όσο για το αν ο Ατρόμητος μπορούσε να είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, βάσει διαιτητικών αποφάσεων, δοκαριών και αήττητου απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ; «Έχουν συμβεί αυτά που λέτε και μπορούσαμε να ήμασταν σε μια καλύτερη θέση. Ο πρώτος στόχος, που είναι πολύ σημαντικός, είναι το Europa League. Μένουν 7-8 αγωνιστικές και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Όταν έχουμε εξασφαλίσει αυτό το εισιτήριο θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά». 

Για το μέλλον του στο σύλλογο των δυτικών προαστίων δεν θέλησε να μιλήσει, πάντως. «Δεν μπορώ να σας δώσω ακόμα μια απάντηση. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι» είπε, ενώ για το φαβορί του πρωταθλήματος απάντησε πως «και οι τρεις ομάδες είναι φαβορί. Δεν ξεχωρίζω κάποιον».

Μανόλο Χιμένεθ: «Αρνητικό το αποτέλεσμα»

O Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο, γι΄ αυτό και δεν μπήκε στον κόπο να το κρύψει. 

«Για μας είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αφού είχαμε στόχο τη νίκη. Όσο ήμασταν δυνατοί πνευματικά η νίκη ήταν προς το μέρος μας. Η ΑΕΚ ήρθε να ψάξει για τη νίκη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι παίκτες του Ατρόμητου πανηγύρισαν σαν πρωτάθλημα τη νίκη. Αυτό αντιμετωπίζουμε σε κάθε γήπεδο: η ΑΕΚ να είναι απέναντι σε όλους», σχολίασε ο Ισπανός. 

«Κάνουμε ευκαιρίες απέναντι σε καλές ομάδες, αλλά δεν τις τελειώνουμε. Όσους επιθετικούς και να έχουμε δεν κάνουμε γκολ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικοί και να δώσουμε τη μάχη μας. Πρέπει να βελτιωθούμε στα τελειώματά μας», συνέχισε ο Χιμένεθ. 

Όσο για το αν η ομάδα του ήταν κουρασμένη λόγω Κιέβου; «Η αλήθεια είναι ότι όταν παίζεις παιχνίδια συνεχόμενα μπορεί να σε αποδυναμώσει. Μακάρι όμως να παίζαμε ακόμα στην Ευρώπη. Αυτό ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες, από τις μικρομεσαίες. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το ματς με την ΑΕΛ». 

Για το χθεσινό ντέρμπι σχολίασε ότι «είναι θέμα των δικαστών. Για το χθεσινό δεν έχω κάποια άποψη. Αφήνω αυτή τη δουλειά να την κάνουν αυτοί που πρέπει. Εμείς πρέπει να παλεύουμε στο γήπεδο. Αυτό που εύχομαι μόνο είναι ο φίλος μου ο Όσκαρ Γκαρθία να είναι καλά. Εγώ ξέρω ποδόσφαιρο, όχι από νόμους». 

Ερωτηθείς για το αν είναι κακό που πανηγύριζε ο Ατρόμητος κι αν υπονοεί κάτι με το αρχικό σχόλιό του, υπογράμμισε ότι «αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Απλώς, ο Ατρόμητος είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ζητάει το κάτι παραπάνω στην έδρα του. Εγώ αν έφερνα ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, θα επιζητούσα περισσότερα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top