ΘΛΙΒΕΡΟ! Βρέθηκε θετικός σε ισχυρό αναβολικό 14χρονος ποδηλάτης

«H χορήγησή του σε ένα 14χρονο μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή του» είπε χαρακτηριστικά ένας έμπειρος αθλίατρος

ΘΛΙΒΕΡΟ! Βρέθηκε θετικός σε ισχυρό αναβολικό 14χρονος ποδηλάτης

Άλλο ένα κρούσμα ντόπινγκ σημειώθηκε στον χώρο του αθλητισμού όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά αφού πρόκειται για έναν ποδηλάτη μόνο 14 ετών.

Ο αθλητής βρέθηκε θετικός σε χρήση Mesterolone(σ.σ: πρόκειται για ένα πάρα πολύ σκληρό αναβολικό)  σε ελέγχους που έγιναν σε αγώνες στη Σικελία, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο αθλητής  τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την εθνική επιτροπή της CONI ύστερα από επέμβαση εισαγγελέα.

«Η προσφυγή στο ντόπινγκ στον αθλητισμό είναι κάτι που έχει να κάνει με έγκλημα, όμως σε μια περίπτωση σαν αυτή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.  Είναι τρέλα. Εδώ είμαστε πολύ πέρα από το συνηθισμένο έγκλημα. Ένα πράγμα που είναι πέρα από κάθε λογική, η οποία είναι σε κάθε περίπτωση ήδη διεστραμμένη. Αλλά στο πρόσωπο ενός παιδιού, γιατί είναι 14 ετών, η εικόνα είναι πραγματικά ενοχλητική. Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά είναι γύρω από πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις. Είναι ένα ισχυρό αναβολικό και η χορήγησή του σε ένα 14χρονο μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή του, επειδή μπορεί να έχει ορμονική δράση, σε επίπεδο σεξουαλικό, καρδιαγγειακό και, ενδεχομένως, προκαλώντας ακόμα και καρκίνο. Και όλα αυτά από την πρώτη κιόλας χρήση. Δεν έχουμε να κάνουμε με κινδύνους που προκύπτουν μόνο μετά από παρατεταμένη χρήση. Επειδή σε αυτή την ηλικία το παιδί είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η μόνη διέξοδος είναι να επικεντρωθούμε στο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου. Όποιος έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση θα πρέπει να επιμείνει στην αρχική έννοια του αθλητισμού: πρέπει όχι μόνο να διδάξει ποδηλασία και τρέξιμο, αλλά και την ηθική και το υγιές πνεύμα του αθλητισμού. Εκείνοι που εργάζονται με παιδιά θα πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με αυτό, αλλιώς ο αθλητισμός πεθαίνει. Και, δυστυχώς, είναι πιθανό να πεθάνουν πολλοί από εκείνους που τον ασκούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες» ανέφερε ο πρώην γιατρός της εθνικής ελπίδων ποδοσφαίρου της Ιταλίας και έμπειρος αθλίατρος, Κάρλο Τρανκουίλι, σχολιάζοντας την υπόθεση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top