Γιάννης Αλαφούζος: "Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ μίλησε στο BBC

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στην εκπομπή «World Football», του BBC για την βία στα ελληνικά γήπεδα, με αφορμή όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για «διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο» λέγοντας: «Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Κάτι που το γνωρίζουν στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατό να έχουν ξεκινήσει έρευνες από το 2011, να βρισκόμαστε στο 2015 και να μην έχουν ξεκινήσει δίκες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ιδέα δημιουργίας ενός νέου πρωταθλήματος: «Έχουν συζητηθεί τέτοιες ιδέες. Να δημιουργήσουν μία νέα λίγκα ορισμένες από τις μεγάλες ομάδες, για να τελειώνουμε μία και καλή με την απόγνωση που νοιώθουν πολλοί από τους οπαδούς μας. Δε λέω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στα...σκαριά ή, ότι υπάρχει σοβαρή σκέψη για να προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο ακραίες λύσεις.»

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα είπε: «Όλες οι ομάδες που έχουν πρόβλημα με τη βία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους και να δράσουν με τον καλύτερο τρόπο και να μειώσουν τη βία στα γήπεδά τους. Πρέπει, όμως, οι οπαδοί να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι αγώνες που παίζονται εντός των γηπέδων διεξάγονται με τιμιότητα και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι προαποφασισμένα.

Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συκοφαντούνται αθώοι άνθρωποι κατηγορούνται για ��ημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες ή να αγνοήσω τις ευθύνες που έχουν οι ομάδες στην Ελλάδα. Θα πρέπει, όμως, επιτέλους η Πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους. Δεν είναι δυνατό να αφήνουμε να προκαλούνται σκάνδαλα».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Κοντονή και στη συνέχεια με το Βαγγέλη Μαρινάκη επισήμανε: «Μία συνάντηση δε λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά υεωρώ πως είχαμε μία πολιτισμένη συζήτηση. Είναι, όμως, κάτι το θετικό να μιλούν δύο άνθρωποι που έχουν έντονο ανταγωνισμό.»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται οι αγώνες χωρίς την παρουσία των οπαδών ανέφερε: «Πριν από μερικές μέρες σε ένα αγώνα μπάσκετ μεταξύ δύο μεγάλων αντιπάλων στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια πολύ σοβαρή διαμάχη, και μάλιστα ένας οπαδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις μέρες πιο πριν είχαμε περιστατικά στο βόλεϊ.

Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, δεν σέβεται το νόμο όσο θα έπρεπε και αν η κυβέρνηση δεν γίνει πιο αυστηρή και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι με μεγαλύτερη συνέπεια, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα βίας. Αυτό, που φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό είναι ότι στα ματς στην Ευρώπη με πολύ μικρές εξαιρέσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα βίας για πολύ καιρό. Αυτό είναι η απόδειξη ότι οι οπαδοί μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά. Το γ��γονός αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο τρελή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top