Γιατροί Schumacher: «αδύνατον να προβλέψουμε πότε θα ανακάμψει»

Παραμένει σε κώμα - τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της κατάστασής του

Το κρισιμότερο grand prix της ζωής του συνεχίζ��ι να δίνει ο Michael Schumacher, ενώ οι θεράποντες γιατροί επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να προβλέψουν το πότε θα ανακάμψει!

«Η χθεσινή νευροχειρουργική επέμβαση μείωσε μεν το αιμάτωμα, αλλά αποκάλυψε αλλοιώσεις και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε κρίσιμη κατάσταση και καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθεί η ενδοκρανιακή πίεση», είπαν οι γιατροί του πιλότου της F1 σε συνέντευξη Τύπου για την κατάστασή του, διαψεύδοντας αναφορές των γαλλικών ΜΜΕ για δεύτερο χειρουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος των γιατρών είναι να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός του μεταξύ τω�� 34 και 35 βαθμών, καθώς και το οξυγόνο στον εγκέφαλό του. Τόσο οι τραυματισμοί στο δεξί τμήμα του εγκεφάλου, όσο και το γεγονός ότι ο Schumacher φορούσε κράνος τη στιγμή του ατυχήματος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρόσκρουση στο βράχο έγινε με μεγάλη ταχύτητα.

Τα σενάρια για την υγεία του «Σούμι» είναι τρία:

- να βγει από την καταστολή μέσα στις επόμενες ημέρες και το αιμάτωμα να έχει υποχωρήσει,

- να επιβιώσει αλλά να έχει υποστεί νευρολογικές και σωματικές βλάβες και,

- αυτό που κανείς δεν θέλει, ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Michael. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους», ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια.

Στο πλευρό του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 βρίσκονται η σύζυγός του, Corinna και τα δύο του παιδιά, Gina-Marie και Mick, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσαν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και πολλοί θαυμαστές του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top