«Βλέπει» νέα ρεκόρ ο Ολυμπιακός!

Τέσσερα σημαντικά... ετοιμάζεται να καταρρίψει!

«Βλέπει» νέα ρεκόρ ο Ολυμπιακός!

Τέσσερα σημαντικά ρεκόρ είναι έτοιμος να καταρρίψει ο Ολυμπιακός στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ύστερα από τη νίκη (3-2) επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτα από όλα οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού του Χάρι Γκέιμ, ο οποίος τη σεζόν 1961/62 είχε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στις 16 πρώτες αγωνιστικές (15 νίκες, μία ισοπαλία) με παρόμοια διαφορά τερμάτων (58-19).

Στο επόμενο, όμως, παιχνίδι με τον Φωστήρα οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι (3-3) και τώρα δίνεται η ευκαιρία στους «ερυθρολεύκους» να ξεπεράσουν αύριο εκείνη την ισοπαλία.

Επίσης, το Σάββατο οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους και να σημειώσουν νέο ρεκόρ, έχοντας συνολικά 30 ματς χωρίς ήττα μακριά από το «Καραϊσκάκη» (αυτή τη στιγμή μετρούν 25 νίκες και 4 ισοπαλίες) και να στείλουν στο «χρονοντούλαπο» της ιστορία το δικό του ρεκόρ από τη διετία 1972/74.

Στη συνέχεια, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον ο Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη επίθεση στο τέλος του πρώτου γύρου, αφού έχει πετύχει 48 γκολ και χρειάζεται άλλα πέντε για να ισοφαρίσει την επίδοση της αγωνιστικής περιόδου 1973/74, όταν είχε σημειώσει 53 τέρματα.

Παράλληλα, αν το Σάββατο οι Πειραιώτες δεν χάσουν, θα ισοφαρίσουν όπως έκαναν και πέρυσι το ρεκόρ της ομάδας του 1973-74, που ολοκλήρωσε αήττητη τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, θα είναι όπως και τότε σε 17 παιχνίδια, αφού το περσινό αήττητο ήταν σε 15 (12 νίκες και 3 ισοπαλίες), καθώς το πρωτάθλημα είχε 16 ομάδες.

Το τελευταίο, όμως το ίδιο σημαντικό ρεκόρ, είναι εκείνο της μεγαλύτερης διαφοράς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Με το +10 που απέκτησαν χθες από τον ΠΑΟΚ, απειλούν την καλύτερη επίδοση που ανήκει επίσης στον Παναθηναϊκό, ο οποίος το 1994-95 βρισκόταν στο +9 από τον 2ο ΟΦΗ (45 έναντι 36).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top