Μάρτυρες: Πώς στήθηκαν τα «πλυντήρια» της Novartis με πολιτικούς!

Τι υποστηρίζουν για τον τρόπο που γινόταν η διακίνηση χρημάτων προς Αβραμόπουλο-Λοβέρδο-Γεωργιάδη

Διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες δημοσίων σχέσεων και άλλους τρόπους μέσω των οποίων ξέπλενε ο αντιπρόεδρος της Novartis Ηellas  Κ. Φρουζής τις μίζες, προκειμένου να καταλήξουν -κατά τους ισχυρισμούς τους- στις τσέπες των πολιτικών, περιγράφουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους!

Διαβάστε επίσης: Σάλος από τις νέες αποκαλύψεις για τις μίζες της Novartis

Όπως ανέφερε ο δικαστικός συντάκτης  Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  για τα “πλυντήρια:  που είχαν στηθεί, η  προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση μιλάει για δύο τροφοδότες λογαριασμούς:  Τον έναν που ανοίχτηκε το 2007, πιθανώς τη UBS, με κωδική ονομασία «τύπου β»  για δωροδοκίες γιατρών και έναν άλλο, όπως λέει, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ  ανά περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Από αυτό το λογαριασμό έφευγαν τα χρήματα για τους πολιτικούς, όπως λένε. Περιγράφουν δε πως τα χρήματα, ξεπλένονταν ουσιαστικά μέσω εταιριών  οι οποίες είχαν σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες,  η κίνηση των χρηματικών ποσών όσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο γινόταν μέσω τροφοδότη λογαριασμού της Novartis,  προς εταιρία επικοινωνίας (συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα), ενώ «αξιοποιούσαν» και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με την υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων και μελετών.    

   

Όσον αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα η διακίνηση των χρημάτων υποστηρίζουν ότι γινόταν μέσω της εταιρίας Mindwork,   συμφερόντων Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του σημερινού Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργού, με τη  διοργάνωση συνεδρίων με δυσανάλογα μεγάλο κόστος.

Σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο εμπλέκουν την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Prestige του Θεολόγου Παναγιωτίδη, στην οποία  όμως πραγματικοί ιδιοκτήτες φέρονται η σύζυγός του δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου και ο δημοσιογράφος επίσης Νίκος Χασαπόπουλος.  Στη διακίνηση χρημάτων εμπλέκεται και η εταιρεία Frei που διοργάνωνε τα ταξίδια της Novartis, με Prestige και Frei να έχουν την ίδια διεύθυνση!      

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη υποστηρίζουν ότι το ξέπλυμα γινόταν μέσω εκδόσεων και τηλεπωλήσεων βιβλίων.

«Αν οι αρχές λοιπόν εντοπίσουν και βρουν αυτούς τους λογαριασμούς, τότε θα βρουν και τη ροή του χρήματος για να μάθουμε και εμείς την αλήθεια» κατέληξε ο Π. Στάθης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top