Σάλος από τις νέες αποκαλύψεις για τις μίζες της Novartis

Οι "καυτές" καταθέσεις για Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο

Μεγάλες αναταράξεις προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για μίζες και δωροδοκίες που περιέχουν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τα πολιτικά πρόσωπα και το σκάνδαλο της Novartis.

Διαβάστε επίσης:  Επιχείρηση «καθαρές μέρες» made in USA για Novartis και Έλληνες πολιτικούς

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΑΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

O μάρτυρας με τον κωδικό Μάξιμος Σαράφης λέει για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων επί υπουργίας Αβραμόπουλου, όπως αναφέρουν  ο Πέτρος Μποτσαράκος και ο Γιώργος Κολοβάτσιος στο ρεπορτάζ τους για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα:   

«Η ζημιά του κράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διττή. 1) αφενός δια της παραγγελίας υπερβολικά υψηλού αριθμού εμβολίων 2) αφετέρου διά της καταβολής υψηλών ποσών που διοχετεύθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού. Χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή ο Φρουζής έλεγε ότι… δωροδόκησε τους 1) Θ. Παπαδημητρίου 2) τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο και 3) τον τότε υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο».

Ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης διευκρινίζει για λογαριασμό των πελατών του:  

«Τους μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στην Ελλάδα , σίγουρα κάποια γεγονότα εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αποκαλύπτεται η πραγματική τους ταυτότητα».

 Μ.ΣΑΡΑΦΗΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΜΙΖΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ Ν ΥΓΕΙΑ

Ο μάρτυρας θεωρεί  ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο  στο χώρο της Υγείας  ήταν ο διαγωνισμός για το μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό του AIDS.

 «Ο τότε υπουργός Αβραμόπουλος εξήγγειλε το μεγαλύτερο διαγωνισμό που έγινε ποτέ στο χώρο της Υγείας, ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου, αναφορικά με την προμήθεια διαγνωστικών τεστ μοριακού ελέγχου. Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος. Με βάση την λογική των πραγμάτων και τα μεγέθη της προμήθειας θεωρώ αδύνατον στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκατ. ευρώ» υποστηρίζει.  

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ  NOVARTIS ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πάντως αντιτείνει ότι  ο διαγωνισμός έγινε από διακομματική επιτροπή και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο "ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ" ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΜΕ 200.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ

Ο ίδιος μάρτυρας πιθανολογεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε με ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ προκειμένου να προωθηθούν και να τιμολογηθούν υψηλά τα φάρμακα  GILENYA  και TASIGNA. Στην κατάθεσή του εμφανίζεται πιο συγκεκριμένος για το ότι δόθηκαν χρήματα προκειμένου να μην εγκριθεί ανταγωνιστικό ογκολογικό φάρμακο.

 ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΘΕΣΗ  TOY "Μ. ΣΑΡΑΦΗ"

Υποστηρίζει επίσης για το ίδιο ζήτημα ο Μ. Σαράφης στην κατάθεσή του:

«Περί το μήνα Απρίλιο του έτους  2012 είχε τεθεί στο υπουργείο Υγείας από τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημόπουλο το ζήτημα να εγκριθεί η χρήση του ανταγωνιστικού φαρμακευτικού προϊόντος AVASTIN   (της εταιρίας  ROCHE) στις περιπτώσεις πάθησης της ωχράς κηλίδας,. Όπου γίνεται χρήση του  LUCENTIS (NOVARTIS). Για να γίνει αυτό εφικτό απαιτούνταν υπουργική απόφαση. Η Novartis ΕΛΛΑΣ, προκειμένου να μην προχωρήσει αυτό δωροδόκησε τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο με το ποσό των 70.000 ευρώ περίπου. Το οποίο ο τελευταίος (Φρουζής) παρέδωσε δια ζώσης στον Υπουργό».

“ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ": Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΕΔΩΣΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 Η μάρτυρας με το κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση υποστηρίζει ότι ο Φρουζής έδωσε 2 εκ. ευρώ στον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ο κ. Γεωργιάδης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας για την Ελλάδα, εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς τη Νovartis , ποσού 65 000.000  ευρώ, το οποίο ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το ποσό που καταβλήθηκε στις λοιπές φαρμακευτικές εταιρίες για την ίδια αιτία. Γνωρίζω ότι ο Γεωργιάδης είχε κάνει συμφωνία με τον Φρουζή να λάβει ως αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή ποσό  γύρω στα 2.000.000 ευρώ, το οποίο και έλαβε αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα πήρε όπως σας έχω αναφέρει με βαλιτσάκι στο υπουργικό του γραφείο».

“ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ " : Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΛΑΒΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ

Στην ίδια κατάθεση, για την αποπληρωμή των ίδιων ληξιπρόθεσμων 65 εκ. ευrώ προς τη Νovartis,  η μάρτυρας λέει ότι δωροδοκήθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας εμπλέκοντας και την εταιρία της συζύγου του.

 «Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα ποσό τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω  MINDWORK» ισχυρίζεται στην κατάθεση, προκαλώντας την αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με σημερινή του δήλωση και ενώ υπερτιμολογήσεις καταλογίζουν στην εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, οι Αμερικανοί , σε έγγραφο  του FBI.

TA ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  NOVARTIS

Από τις περιγραφές των μαρτύρων προκύπτουν και νέα πρόσωπα στο σκάνδαλο. Μεταξύ των οποίων ο  πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας Αντώνης Δημόπουλος, η Μένη Μαλλιώρη που είχε κατηγορηθεί για “μαύρη τρύπα: στον ΟΚΑΝΑ,  ο πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης,  η πρώην γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα  και ο πρώην Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος  Σπυρόπουλος ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε με 600.000 ευρώ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top