Επιχείρηση «καθαρές μέρες» made in USA για Novartis και Έλληνες πολιτικούς

Μαγνητοσκοπημένες από το FBI οι καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων - Ποιους πρώην υπουργούς αφορούν

Mαγνητοσκοπημένες είναι οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες που κάνουν λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, όπως επισήμανε ο δικαστικός συντάκτης Παναγιώτης Στάθης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.  

Όπως επισήμανε ο δικαστικός συντάκτης του Star σχετικά με  τη βασιμότητα των καταγγελιών από τους προστατευόμενους μάρτυρες, η Εισαγγελέας  κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν  είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τους  ισχυρισμού, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, από τη στιγμή που οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους σε ονόματα πολιτικών. «Τα χέρια της είναι δεμένα με βάση το Νόμο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Στάθης. Έτσι, μετά την τελευταία κατάθεση στις 4/2/2018, την επόμενη κιόλας ημέρα η κ. Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή.

Ένα άλλο σημαντικό τμήμα της υπόθεσης όμως σχετίζεται με τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί από το FBI.

Σχετικά με τις καταθέσεις τους,  το FBI απέστειλε στις ελληνικές αρχές δύο πληροφοριακές εκθέσεις, την πρώτη στις 27/12/2017 και τη δεύτερη στις  23/1/2018. Σε αυτές  τις πληροφοριακές εκθέσεις, είτε από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ είτε από άλλα στοιχεία, αναφέρεται ότι το I ερευνά την υπόθεση για τα ίδια πολιτικά πρόσωπα  που ερευνώνται και στην Ελλάδα (με βάση τις καταθέσεις των αντίστοιχων μαρτύρων στη χώρα μας) πλην του κ. Βενιζέλου, του κ. Κουτρουμάνη και του κ. Πικραμμένου.     

Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται σε κάθε περίπτωση να έχει μεγάλο εύρος, αλλά αναζητούνται «τρανταχτές»  αποδείξεις για όσα καταγγέλλονται, καθώς αφορούν κορυφαία πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής ζωής.     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top