H Κ. Mακρή για την απίστευτη ανακοίνωση Γαβρόγλου κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επειδή ζήτησε από τους φοιτητές «να διατηρήσουν ένα περιβάλλον ποιότητας και ελευθερίας»!

Στον «πόλεμο» μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε η Κ. Μακρή την ανακοίνωση για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αχιλλέα Ζαπράνη, που όπως πρόσθεσε «το “έγκλημά” του  είναι ότι καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς φοιτητές τους διάβασε ένα κείμενο,  στο οποίο τους προτρέπει να αριστεύσουν και να διατηρήσουν ένα περιβάλλον ποιότητας και ελευθερίας στο Πανεπιστήμιο»!

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star:  

«Τι ήταν να το κάνει; Πρώτα τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις η νεολαία της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης λέγοντας ότι “η κατάσταση στο πανεπιστήμιο έχει ξεφύγει”.

Σήμερα ήρθε επίσημο δελτίο τύπου απο τον κ. Γαβρόγλου που προτείνει στον πρύτανη να διαβάσει στους φοιτητές ένα…  άλλο κείμενο που θα λέει τα εξής:

Δεν θα διδάσκω σε 9 μεταπτυχιακά, μιας και δεν ειναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων»

-«Δεν θα καλώ την αστυνομία στα πανεπιστήμια»

-Και τέλος “δεν θα ζητήσω απο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω , μιας και η αρλουμπολογία εχει όρια”».

Η Κ. Μακρή ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο ύφος ήταν η ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου και για τον αντιπρύτανη , τον κ. Σαρτζετάκη,  ο οποίος είπε σε μια ομιλία του στους φοιτητές ότι αν δίνατε 50 η 100 ευρώ ίσως βοηθούσε να εκτιμήσετε την αξία των σπουδών:  «Αυτά κ. Αντιπρύτανη  όταν θα ανοίξετε δικό σας μαγαζί»!

Κατέληξε στην αναφορά της στο ζήτημα η σχολιάστρια του Star:   

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να σχολιάσει κανείς γι’ αυτήν την ανακοίνωση , πλην του ότι θα περίμενα ο κ. Γαβρόγλου να απευθύνεται με αυτό το ύφος όχι στον Πρύτανη αλλά  σε όσους καταστρέφουν τα πανεπιστήμια. Όμως αυτό, δεν το έχουμε δει…». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top