Θρίλερ με τη συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ στη Eurovision- Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Spicy

Τι ανέφερε για την απόφαση της Κρατικής τηλεόρασης να μη δώσει παράταση για την καταβολή χρημάτων

H ανακοίνωση της Spicy για την Κετιμέ

Κάθε άλλο παρά ομαλά κυλάνε τα πράγματα για την Αρετή Κετιμέ και τη συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision αφού η οργανοπαίκτρια σαντουριού και οι Χοροσταλίτες είχαν ακυρώσει την συμμετοχή τους λόγω της ρήτρας που ζητούσε η ΕΡΤ από τις δισκογραφικές εταιρίες.

Η Spicy με ανακοίνωσή της απάντησε  στην απόφαση της Κρατικής Τηλεόρασης να μην δώσει παράταση για την καταβολή των χρημάτων.

«Τον Οκτώβριο του 2017 η εταιρία μας έστειλε στην ΕΡΤ  την πρόταση μας για τον 63ο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι  «Μην ξεχνάς τον ήλιο» / «Don’t forget the sun» σε μουσική και στίχους του κου Δημήτρη Καρρά και με ερμηνεύτρια την κα Αρετή Κετιμέ.

Στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κο Βασίλη Κωστόπουλο και τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας κο Παναγιώτη Τσολιά όπου και ενημερωθήκαμε επισήμως για την πρόκριση του τραγουδιού μας.  Επίσης παραλάβαμε το non paper με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή μας στον ελληνικό τελικό, το οποίο και αποδεχτήκαμε εγγράφως.

Δύο μήνες μετά, στη συνάντηση που είχαμε την 1 Φεβρουαρίου 2018 με τους κ.κ. Κωστόπουλο, Τσολιά καθώς και με μέλη της οργανωτικής επιτροπής και εκπροσώπους των δισκογραφικών εταιριών,  ενημερωνόμαστε για τις τελικές οικονομικές προϋποθέσεις της ΕΡΤ, που αφορούσαν ποινική ρήτρα 90.000€ και 90.000€ εγγυητική.

Έτσι ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση, για να μας αποσταλεί η τελική μορφή του συμφωνητικού στις 12 Φεβρουαρίου με ποινική ρήτρα 70.000€ και εγγυητική 20.000€ με τελεσίγραφο να υπογραφεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ζητήσαμε γραπτώς από τη διοίκηση της ΕΡΤ παράταση μέχρι την Τρίτη  20/2 καθώς στις 12/2 που λάβαμε την επιστολή και σε επικοινωνία με την τράπεζα, ο ελάχιστος χρόνος για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής είναι 7 εργάσιμες μέρες.

Σήμερα 16/2 ενημερωθήκαμε τελικά ότι δε δίνεται παράταση και η ΕΡΤ προχωράει με τη συμμετοχή της κας Γιάννας Τερζή.

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι για μια τόσο σοβαρή διοργάνωση, η ΕΡΤ μας έδωσε τελικά τόσο λίγο χρόνο ν’ αντιδράσουμε, ζητώντας μας να δεσμεύσουμε το παραπάνω οικονομικό ποσό, να δεχτούμε τους όρους του τελικού συμφωνητικού και να έχουμε άμεσα διαθέσιμα τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που θα προέκυπταν αν πέρναγε το τραγούδι από τον ελληνικό τελικό. Δεσμεύσεις  που είχαμε ήδη αποδεχτεί από το non paper.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η ομάδα παραγωγής της εταιρίας μας ήταν σε συνεννόηση με τους συνεργάτες που μας υπέδειξε η ΕΡΤ, με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από συνεχείς οχλήσεις μας,  όσον αφορά τη σκηνική παρουσία για τον ελληνικό τελικό στις 22 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, μάθαμε με ηλεκτρονική επιστολή ότι δύο από τους συνεργάτες της ΕΡΤ δε θα συνεχίσουν στην προετοιμασία του ελληνικού τελικού και με δεύτερη επιστολή ότι ακυρώνονται οι προγραμματισμένες πρόβες της Αρετής Κετιμέ.

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα γιατί από τη στιγμή που η ΕΡΤ είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε ελληνικό τελικό με προϋποθέσεις, εγγυητικές επιστολές και μεγάλες ποινικές ρήτρες δεν μας γνωστοποιήθηκε από τις 30 Νοεμβρίου.

Προφανώς και μετά τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΤ ελληνικός τελικός δεν υφίσταται και το «εισιτήριο» χωρίς την ψήφο του ελληνικού κοινού, δίνεται στην κα Γιάννα Τερζή, στην οποία ευχόμαστε «Καλή Επιτυχία».»



 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top