Ο Αραβικός κόσμος ρίχνει «μαύρο» στα τουρκικά σίριαλ λόγω… Ερντογάν

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του αραβικού κόσμου λέει όχι σε οτιδήποτε προέρχεται από την Τουρκία

Οι κακές σχέσεις του Ερντογάν με τον Αραβικό κόσμο, έφεραν ήδη το πρώτο οικονομικό αποτέλεσμα, καθώς… «κόπηκαν» τα τουρκικά σίριαλ.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του αραβικού κόσμου λέει όχι σε οτιδήποτε προέρχεται από την Τουρκία την ώρα που δίκτυα βάσιζαν όλο το πρόγραμμά τους σε τουρκικές σαπουνόπερες.

Τρία κανάλια που εδώ και 11 χρόνια έδειχναν από το πρωί μέχρι το βράδυ τουρκικές σαπουνόπερες, αυξάνοντας τη φήμη και τον τουρισμό της Άγκυρας, ρίχνουν «μαύρο» ακόμη στον γόη Εζέλ που καθήλωνε εκατομμύρια Άραβες καθημερινά.

Τιμωρεί με... σαπουνόπερες τον Ερντογάν η Σαουδική Αραβία

 

Εννέα μήνες μετά το διπλωματικό μπλόκο έξι κρατών στο Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, η Σαουδική Αραβία, βλέποντας τον Ερντογάν να στηρίζει τη Ντόχα, πέρασε στην αντεπίθεση. Μέσα σε μια βραδιά, έβαλε τέλος στην προπαγάνδα Σουλτάνου.

Μπορεί η τηλεθέαση και τα έσοδα για τους Άραβες να πέσουν κατακόρυφα, τα οφέλη όμως μακροπρόθεσμα θα είναι πολλά. Θα ενισχυθεί όπως λένε η καριέρα των εγχώριων καλλιτεχνών, αλλά και η θέση της Σαουδικής Αραβίας στην πολιτική και διπλωματική σκακιέρα της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top