Βρήκαν ζωντανές κόμπρες σε πατατάκια!

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Νότια Καλιφόρνια

Βρήκαν ζωντανές κόμπρες σε πατατάκια!

Συναγερμός σήμανε στη Νότια Καλιφόρνια όταν βρέθηκαν τρεις θανατηφόρες κόμπρες σε συσκευασίες με πατατάκια. Ένας 34χρονος άνδρας συνελήφθη με την υποψία της παράνομης εισαγωγής φιδιών και ερπετών, αναφέρει το CNN.

Ο Ροντρίγκο Φράνκο αποδείχθηκε πως έκανε εμπόριο φιδιών και ερπετών, πράγμα που απαγορεύεται στις ΗΠΑ και θεωρείται σοβαρότατο αδίκημα.

Τα δηλητηριώδη φίδια του έρχονταν «πακεταρισμένα» σε κουτιά από πατατάκια, τα οποία ελέγχονται για ναρκωτικά, όχι όμως και για... φίδια! 

Όταν η πληροφορία για τη δράση του Φράνκο έφτασε στην αστυνομία, ξεκίνησε η έρευνα. Τα φίδια που εντοπίστηκαν είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο από το Χονγκ Κονγκ με πλοίο. Μαζί τους υπήρχαν και τρεις αλμπίνο χελώνες. Πρόκειται για σπάνια είδη, τα οποία πωλούνται αρκετές χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά.

Στο πακέτο του Φράνκο βρέθηκαν επίσης σπάνιες χελώνες, ενώ σε έλεγχο που έγινε σε δωμάτιο του δράστη βρέθηκαν κρυμμένα ζωντανά μωρά κροκοδείλων Morelet, σπάνια είδη αλιγάτορα και χελωνών, τα οποία είναι απαγορευμένα είδη στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα κινητά και τα μηνύματα του Φράνκο, βρέθηκε ότι είχαν ήδη πουληθεί πέντε κόμπρες! 

Ο ίδιος παραδέχτηκε στις αρχές ότι στο παρελθόν είχε μεταφέρει 20 κόμπρες σε δύο προηγούμενες αποστολές, αλλά τα φίδια έχασαν τη ζωή τους κατά τη μεταφορά.

Ο 34χρονος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης ακόμη και 20 χρόνων, καθώς τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε θεωρούνται πολύ σημαντικά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top