Γκιουλέν: Δεν υποστήριξα το πραξικόπημα - Δε θα φύγω από τις ΗΠΑ για να γλιτώσω την έκδοσή μου στην Τουρκία

Για όλα φταίει ο Φετουλάχ λέει ο Ερντογάν

Την ώρα που το West Capella έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ και ξεκινά η γεώτρηση υπό το βλέμμα ξένων δυνάμεων και τα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας των αμερικανών, ο Ερντογάν έκανε την Τετάρτη ένα ακόμη φραστικό βήμα απομάκρυνσης από την Ε.Ε, ενώ ο άσπονδος εχθρός του, Φετουλάχ Γκιουλέν κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να τρίξουν τα δόντια στον Σουλτάνο.

Δείτε επίσης: Το West Capella έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ - Αρχίζει η γεώτρηση υπό το βλέμμα ξένων δυνάμεων

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας – Αρκεί ένα «yes» για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, στο νέο του παραλήρημα, ο σουλτάνος τόνισε πώς οι Βρυξέλλες σπαταλούν το χρόνο της χώρας του.

«Η Ε.Ε δεν είναι απαραίτητη για εμάς. Η Τουρκία μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Είμαστε χαλαροί. Είμαστε πιστοί στον λόγο μας. Εάν η Ε.Ε, μας πει ωμά, "δεν θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε την Τουρκία στην ΕΕ ",αυτό θα είναι παρηγορητικό για εμάς και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε το σχέδιο Β και το Γ. Η  πλειοψηφία του λαού μου δεν θέλει την ΕΕ άλλο πια. Θεωρούν ανειλικρινή την προσέγγισή της προς Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων. 

Ο Ερντογάν αρνήθηκε ότι η χώρα του έχει γίνει φυλακή για την ελευθερία του τύπου. Για όλα κατηγορεί τον ορκισμένο εχθρό του Φετουλάχ  Γκιουλέν, ο οποίος μίλησε στο Reuters από την Πενσυλβανία,  όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος.

«Ποτέ δεν υποστήριξα ένα πραξικόπημα», τόνισε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει καταφύγιο στον Καναδά, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Τουρκία. Και όμως μέσα του ελπίζει η κυβέρνηση Τραμπ να μην τον παραδώσει στον δικτάτορα, όπως χαρακτήρισε τον Ερντογάν.

«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν ότι είναι σωστό να εκδοθώ, θα φύγω για την Τουρκία, όπως έχω ξαναπεί. Αν με σκοτώσουν, θα πάω στον άλλο κόσμο να γνωρίσω το Θεό και τους προφήτες. Θα ενωθώ με τον Θεό», πρόσθεσε ο Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν είπε πώς ο τούρκος πρόεδρος πρέπει να εκδιωχθεί από την εξουσία ειρηνικά .

«Αν ο Ερντογάν ακούσει μια ισχυρή φωνή από τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις Βρυξέλλες που θα του πει: "Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Το δικαστικό σου σύστημα δεν λειτουργεί", τότε ίσως αλλάξει γνώμη μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Γκιουλέν.

Ένα χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Ερντογάν πάντως προσευχήθηκε πάνω από τα μνήματα των πεσόντων .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top