"Ο φόβος είναι παντού, αλλά ο κόσμος τραγουδάει στην πλατεία"- Η επόμενη μέρα του μακελειού στο Manchester Arena

"Όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα, άκουγα τις σειρήνες"

«Κοιτώντας έξω από το παράθυρό μου, στο κέντρο της πόλης, βλέπω συνέχεια συγκεντρωμένο πλήθος να προσεύχεται για τα θύματα και να τραγουδάει» λέει στο star.gr ο Άντριου, μόνιμος κάτοικος του Μάντσεστερ, περιγράφοντας τη δική του εμπειρία από το μακελειό που αιματοκύλησε το Manchester Arena. «Υπάρχει διάχυτος φόβος. Όμως, νομίζω ότι ο κόσμος είναι πολύ ενωμένος πια».

Πράγματι, καθημερινά κόσμος πηγαίνει το λουλούδι του στην κεντρική πλατεία Άλμπερτ του Μάντσεστερ, για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών-παιδιών, σε μεγάλο βαθμό. Άνθρωποι όλων των θρησκειών προσεύχονται καθημερινά κι ενώνουν τις φωνές τους, ζητώντας ένα μονιασμένο αύριο, χωρίς μισαλλοδοξία. «Πολλοί έχουν βγει στον δρόμο και προσφέρουν δωρεάν αγκαλιές, μπροστά στο δημαρχείο» προσθέτει ο Άντριου. «Η αστυνομία, όμως, είναι παντού. Έχει κυκλώσει την πλατεία Άλμπερτ».  

H Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο. «Θυμάμαι καρέ καρέ την έκρηξη. Την έχω στ’ αυτιά μου. Οι άνθρωποι έτρεχαν ουρλιάζοντας» περιέγραψε στη Βασίλισσα η 15χρονη Μίλι. Ο πατέρας της ήταν εκείνος που την έσωσε, σταματώντας την αιμορραγία στα πόδια της. 

Τα ΜΜΕ δεν προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο, αντιθέτως, όπως εξηγεί ο Άντριου. «Προσπαθούν να παρουσιάσουν το γεγονός σαν κάτι που μας ενώνει, σαν μια ευκαιρία να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε όταν στεκόμαστε μαζί».

Ο Άντριου περιγράφει τη ζωή στο Μάντσεστερ, την επόμενη μέρα. Η πόλη είναι μουδιασμένη. «Προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά. Βέβαια, παντού υπάρχει αστυνομία, ειδικά σε σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στους σταθμούς του τραμ ελέγχουν διαρκώς αν υπάρχουν ύποπτοι επιβάτες ή τσάντες». Κομμάτια δρόμων κλείνουν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να γίνει κάποια έρευνα. Κατά την επιδρομή σε διαμέρισμα χθες, Τετάρτη, που σχετίζεται με τον μακελάρη, η αστυνομία ειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σπίτι τους και μακριά από τα παράθυρα. Το σύννεφο του τρόμου σκεπάζει την πόλη, παρά τις προσπάθειες των αρχών και των ΜΜΕ να περάσουν τα γεγονότα όσο πιο ανώδυνα για τους κατοίκους γίνεται.

Ο νεαρός κάτοικος του Μάντσεστερ μένει στο κέντρο της πόλης. Το διαμέρισμά του είναι πολύ κοντά στο Manchester Arena. «Ήμουν στο σπίτι μου όταν έγινε η έκρηξη. Όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα, άκουγα τις σειρήνες».

Το Manchester Arena είναι ένας πολύ μεγάλος και ιδιαίτερα δημοφιλής συναυλιακός χώρος. «Μπορεί να μην ήμουν εκεί, έχω πάει, όμως, πολλές φορές. Τελευταία φορά που πήγα, είδα συναυλία της Αντέλ. Ξέροντας ότι μπορεί να συνέβαινε σε μένα, τρομάζω. Σκέψου ότι εκεί έχουν δώσει συναυλίες τεράστια ονόματα, όπως ο Μπρούνο Μαρς και η Μαράια Κάρεϊ. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανά πάσα στιγμή» λέει ανήσυχος ο Άντριου.

«Υπάρχει ένα φως που δεν σβήνει ποτέ» λέει το σημερινό εξώφυλλο του Manchester Evening News. «Να θυμάστε τους 22».

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top