Μυρίζει μπαρούτι στην Κορεατική Χερσόνησο- Ο Κιμ, ο Τραμπ και το αντιπυραυλικό σύστημα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συλλαμβάνει Αμερικανούς

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συλλαμβάνει Αμερικανούς στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Τραμπ εκφράζει από τη μια πλευρά την επιθυμία του να συναντήσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και από την άλλη αναπτύσσει το αντιπυραυλικό του σύστημα στην περιοχή. Το φυτίλι μοιάζει έτοιμο να ανάψει οποιαδήποτε στιγμή.

Έτσι απαντούν Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στην απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν: Με το αντιπυραυλικό σύστημα Θάαντ, το οποίο εγκαταστάθηκε στη Νότια Κορέα.

Την ίδια ώρα, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αναπτύχθηκαν στη Νότια Κορέα, σε κοινή άσκηση με την αεροπορία της χώρας. Ο εκνευρισμένος Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με πυρηνικό όλεθρο.

Αντίθετη δηλώνει η Κίνα στα στρατιωτικά γυμνάσια, οποιασδήποτε πλευράς. Στα βήματα της Κίνας, ο Πούτιν. Τηλεφωνήθηκε με τον Τραμπ και κάλεσε για αυτοσυγκράτηση και μείωση των εντάσεων.

Το πυρηνικό καταφύγιο του Τραμπ

Ακόμα και αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη, ο Τραμπ θα σωθεί. Παντού και πάντα τέσσερα αεροπλάνα -πυρηνικά καταφύγια ακολουθούν το Air Force One. Αυτά θα γλιτώσουν τον πρόεδρο και τους συμβούλους του σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη είναι διαρκώς με τις... μηχανές αναμμένες, όταν ο πρόεδρος είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτοιμο να τον παραλάβει αν χρειαστεί.

Φυλακίζει Αμερικανούς ο Κιμ

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ συνέλαβε και τρίτο Αμερικανό καθηγητή λογιστικής, με την κατηγορία  ότι υπονομεύει τη Βόρεια Κορέα. Φυλακισμένος είναι, επίσης, ένας ιεραπόστολος και ένας νεαρός φοιτητής, του οποίου οι γονείς εκλιπαρούν για την επιστροφή του.

Ο φοιτητής συνελήφθη το 2016 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα, επειδή αποπειράθηκε να κλέψει ένα προαγανδιστικό πανό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top