ΆΝΑΤΡΟΠΗ: Ο 39χρονος Ουζμπέκος που συνελήφθη ήταν ο οδηγός λέει η σουηδική αστυνομία!

Aκόμη μία σύλληψη σύμφωνα με τα ΜΜΕ

ΆΝΑΤΡΟΠΗ: Ο 39χρονος Ουζμπέκος που συνελήφθη ήταν ο οδηγός λέει η σουηδική αστυνομία!

Ο άνδρας που συνελήφθη χθες σε σχέση με την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αστυνομία, αν και προηγουμένως είχε διαψεύσει τις πληροφορίες των ΜΜΕ!

"Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης" της επίθεσης. "Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως δράστης ... σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός", δήλωσε  ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. "Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος".

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, βόρειο προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, το οποίο κρατείται από την σουηδική αστυνομία ως ύποπτο για συμμετοχή του στην επίθεση.       

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT έκαναν λόγο για πιθανή "σχέση" μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στον φόβο.

Διαβάστε ακόμη: 

 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top