Οι δύο Πρώτες Κυρίες του Τραμπ

Ιβάνκα εναντίον Μελάνια σημειώσατε Χ

Με μία ιδιαιτερότητα ξεκινά η προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ: οι Αμερικάνοι είναι διχασμένοι. Μετά την απόφαση της Μελάνια να παραμείνει στην Νέα Υόρκη και να μην μετακομίσει στον Λευκό Οίκο, για να ολοκληρώσει ο γιος τους την σχολική χρονιά, αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν τον ρόλο της  Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ να αναλαμβάνει η κόρη του, Ιβάνκα.

 

Μελάνια και Ιβάνκα, οι δυο Πρώτες κυρίες του Τραμπ

 

Η σύζυγός του Τραμπ, Μελάνια, ήταν εκείνη που τον συνόδευσε κατά την προεδρική του άφιξη στην Ουάσινγκτον. Στάθηκε δίπλα του, στην πόρτα του αεροσκάφους, φορώντας ένα απλό  μαύρο παλτό και μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου. Μία εικόνα που θα δούμε ξανά μετά από καιρό αφού η σύζυγός του δεν θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο μαζί του, όπως είθισται να κάνουν οι Πρώτες Κυρίες.

Η ίδια η Μελάνια δήλωσε για τον γιο της ότι «θέλει να τον κρατήσει σε μια ισορροπία και να τον έχει έξω από το πολιτικό προσκήνιο».

Στον αντίποδα, η αγαπημένη του κόρη, που ήταν πάντα η σκιά του, παραιτήθηκε από όλες της τις αρμοδιότητες στην Νέα Υόρκη, άφησε το σπίτι της και τον ακολούθησε στην Ουάσινγκτον. Φορώντας ένα πράσινο παλτό, έφτασε μαζί με την οικογένειά της στην νέα τους ζωή, καθώς ο  σύζυγος της, Τζάρεντ Κούσνερ, διορίστηκε ανώτατος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο.

Μαζί με τον σύζυγό της και με τα τρία τους παιδιά, μετακομίζουν σε σπίτι αξίας 5,5 εκατομμυρίων, σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές στην Ουάσινγκτον, στην γωνία από το νέο σπίτι του Ομπάμα.

Η Μελάνια είχε αποφασίσει από την αρχή ότι δεν θέλει να είναι κομμάτι της πολιτικής σκηνής. Οπότε, μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με την Πρώτη Κυρία αλλά με την Πρώτη Κόρη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, αρκετοί είναι εκείνοι που αποκαλούν ήδη Πρώτη Κυρία την Ιβάνκα Τραμπ, αφού ο λόγος της έχει βαρύτητα. Πιστεύουν πώς είναι η ήρεμη δύναμη  του Λευκού Οίκου, το εξισορροπητικό αντίβαρο μεταξύ του νέου Προέδρου και των Δημοκρατικών, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τη Μελάνια . Βέβαια, στο χθεσινό δείπνο, η καλλονή από την Σλοβακία κατέβαλλε μεγάλο αγώνα για να γίνει πιο επικοινωνιακή, λέγοντας: «Είναι υπέροχο που είμαι εδώ και σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά . Έχω πολλές ευθύνες και πολλά που πρέπει να φροντίσω όπως και να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά!» λαμβάνοντας το φιλί του συζύγου της ως επιβράβευση.

Παρά τις προσπάθειες της συζύγου του Ντοναλντ Τραμπ, όμως, να γίνει η νέα Μισέλ Ομπάμα, τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν πώς τα σκήπτρα θα πάρει η πειθαρχημένη, αφοσιωμένη  κόρη του με την αψεγάδιαστη εικόνα. Ωστόσο, η Ιβάνκα με συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ξεκαθάρισε πώς μόνο μία είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και δεν είναι άλλη από την Μελάνια. Μάλιστα δήλωσε υπερήφανη γι΄ αυτήν.

"Υπάρχει πρώτη κυρία ήδη. Είναι η Μελάνια και θα είναι μια απίστευτη πρώτη κυρία, είμαι περήφανη γι’ αυτήν. Είναι έξυπνη, ζεστή, στοργική. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος".

 

Το κορίτσι του μπαμπά

 

Στην ίδια συνέντευξη, η Ιβάνκα μίλησε και για τον πατέρα της: "Είδα, σε όλη τη ζωή μου, ότι ο πατέρας μου ήταν απίστευτος ενωτικός. Λοιπόν, σε καθέναν από τους επικριτές του, θα έλεγα 'δώστε του χρόνο, αφήστε τον να αναλάβει τα καθήκοντά του, αφήστε τον να αποδείξει ότι έχετε άδικο. Η ομιλία του πατέρα μου στην ορκωμοσία του θα είναι μια ομιλία ενότητας και αισιοδοξίας".

Μεταξύ άλλων, η αγαπημένη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι η χώρα είναι "πολύ διχασμένη".

H Πρώτη Κόρη δεν παρέλειψε να δημοσιεύεσει χθες, Πέμπτη, στο Twitter της το μενού του Προεδρικού Γεύματοςδηλώνοντας ενθουσιασμένη!

 

 

 

Τσέλσι Κλίντον και Ιβάνκα Τραμπ: Φίλες για πάντα

 

Η Ιβάνκα διαβεβαίωσε, επίσης, ότι, παρά οποιαδήποτε οξύτητα στην προεδρική εκστρατεία και τη μεγάλη ήττα της Χίλαρι Κλίντον, εκείνη θα μείνει φίλη με την κόρη της, την Τσέλσι, που είναι σχεδόν συνομήλική της. "Δεν της έχω μιλήσει ακόμη για τις προκλήσεις που έχουν σχέση με αυτή τη νέα αφετηρία, αλλά έχω την πρόθεση να το κάνω", τόνισε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top