ΣΥΝΤΡΙΒΗ αεροπλάνου: Εντοπίστηκε η πρώτη σορός- ΒΙΝΤΕΟ από τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Ο επιβάτης που γλίτωσε από θαύμα-Το τελευταίο post πριν την τραγωδία

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους. To πρώτο βίντεο από τις έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων στη Μαύρη Θάλασσα δημοσιεύει το RT. Oι πληροφορίες λένε ότι έχει εντοπιστεί η πρώτη σορός. Ασθενοφόρα, σωστικά συνεργεία και ψυχολόγοι είναι επί ποδός για την αεροπορική τραγωδία που έπληξε τη Ρωσία, ανήμερα των Χριστουγέννων.

(φωτο Sputnik)

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών και ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι.

Η τελευταία ανάρτηση στο facebook ενός εκ των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους

Ένας από τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης, ο ηχολήπτης Evgeny Tolstov έβγαλε φωτογραφία το αεροπλάνο πριν την απογείωση στη Μόσχα, γράφοντας πως ξεκινά το ταξίδι για την Λαττάκεια. Αυτό ήταν το τελευταίο post… επιβάτη πριν την τραγική κατάληξη. 

Γλίτωσε χάρη… στον νεογέννητο γιο του

Ένας απ' τους τραγουδιστές του συνόλου Αλεξαντρόφ του ρωσικού στρατού, ο σολίστ Βαντίμ Ανανίεφ, απέφυγε το μοιραίο, γιατί αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι με τη γυναίκα του που είχε φέρει στον κόσμο τον γιο τους. Πατέρας τριών παιδιών πλέον ο Ανανίεφ δήλωσε με ανάμεικτα συναισθήματα στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda:

«Οι συνάδελφοί μου κι οι φίλοι μου ήταν σ' αυτή την πτήση, ολόκληρη η χορωδία, κάπου 50 άτομα, μουσικοί που παίζουν μπαγιάν και μπαλαλάικα. Ήταν να δώσουν μόνον μια συναυλία και να επιστρέψουν. Δεν ξέρω τι να πω, ελπίζω το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα λόγω οικογενειακής υπόθεσης. Μόλις ήρθε στον κόσμο ο γιος μου, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας κι έμεινα στο σπίτι για να βοηθήσω τη γυναίκα μου»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top