«Παρέλυσε» το κέντρο της Αθήνας – Ζημιές στον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο

Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς - Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Πρώτη ανάρτηση: 14-12-2017 13:25

Έχει «παραλύσει» το κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας.

Μία «Αγιοβασιλίτσα» στην Ομόνοια – Συμμετέχει στη γενική απεργία

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κλειστή ήταν για πολλές ώρες η Βασιλίσσης Σοφίας λόγω της πορείας του ΠΑΜΕ.

«Απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Απεργία: Κατεβάζει «ρολά» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Χωρίς τρένα και πλοία – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων» τονίζει από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πήραν μέρος και φορείς επιστημόνων, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες. Λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Παράλληλα, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κλειστοί έμειναν για πολλές ώρες όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολλές κεντρικές αρτηρίες της Αττικής.

Οδηγοί οπλιστείτε με υπομονή – Σε ποιούς δρόμους της Αθήνας υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση

Ζημιές στον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο

Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο, σπάζοντας τα μηχανήματα όπου επικυρώνονται τα εισιτήρια.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα εκτελούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω συμμετοχής των σιδηροδρομικών στη γενική απεργία. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα εκτελεστούν σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι δημόσιες δομές Υγείας, εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top