Θύμα δικτύου εμπορίας ναρκωτικών το 19χρονο μοντέλο – Τι δείχνουν τα μηνύματα που αντάλλαξε με φίλη της

Τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι δήθεν σπουδές στην Καλαμάτα

Τα μηνύματα του 19χρονου μοντέλου με φίλη της

Το τέλειο δόλωμα φαίνεται πως ήταν το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας πάνω του 2,6 κιλά κοκαΐνης και κινδυνεύει τώρα με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε μηνύματα που αντάλλαξε η 19χρονη με φίλη της στη Μυτιλήνη και τα οποία ισχυροποιούν το σενάριο ότι η καλλονή με τα μεγάλα όνειρα ήταν το τέλειο δόλωμα μιας καλά οργανωμένης κομπίνας.

Διαβάστε επίσης: Οι επαφές του 19χρονου μοντέλου στο μικροσκόπιο των αρχών

Εκείνους που έμπλεξαν το 19χρονο μοντέλο στο κύκλωμα αναζητά η αστυνομία

O δικηγόρος του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη στο Star

Τα μηνύματα της 19χρονης στο Facebook λίγο πριν τη σύλληψη

Θαμπώθηκε από τη λάμψη της μεγάλης ζωής το 19χρονο μοντέλο

«Θα πάω Αθήνα σε 4 μέρες και μετά Βραζιλία. Τουρ... Ναι, μόνη μου θα πάω στην Αθήνα. Με το αεροπλάνο», γράφει σε φίλη της στη Λέσβο μέσω μηνύματος στο Facebook η 19χρονη.

Το συγκεκριμένο μήνυμα εστάλη στις 13 Σεπτεμβρίου και όπως λέει η ίδια στη φίλη της, βρίσκεται στο Ντουμπάι για δουλειές.

«Μου έχουν δώσει ένα φάκελο από την Αθήνα για να βάλουν βίζες από τις χώρες που πέρασα. Για ένα γραφείο είναι», εξηγεί στη φίλη της που τη ρωτάει τι «δουλίτσες» ακριβώς κάνει στις χώρες που επισκέπτεται.

Στις 6 Οκτωβρίου οι δύο φίλες ανταλλάσσουν και πάλι μηνύματα, στα οποία το 19χρονο μοντέλο γράφει:

«Στις 4.15 τα ξημερώματα ταξιδεύω και πάω Αίγυπτο. Μετά από Αίγυπτο, Κύπρο. Κάθομαι 3 μέρες και μετά Αθήνα».

«Και τι πας να κάνεις ακριβώς», ρωτά η φίλη της 19χρονης κι εκείνη της απαντά:

«Σου είχα πει. Να βάλουν σφραγίδες και βίζες σε κάτι έγγραφα και τα γυρνάω στην Αθήνα».

Σε επόμενες αναρτήσεις της στη σελίδα της στο Facebook φέρεται στις 24/10 να δίνει το στίγμα της κάνοντας check in στην Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου φωτογραφίζεται κρατώντας το κινητό της σε σέλφι πόζα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αντίς Αμπέμπα, γράφοντας «Life is short. Enjoy it».

Δύο ημέρες μετά, η ίδια συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η εγγραφή στο ΙΕΚ που δεν έγινε ποτέ

Η νεαρή κοπέλα είχε ανακοινώσει στους γονείς της ότι θα φύγει από το νησί και θα πάει στην Καλαμάτα να σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού.

Η κοπέλα όμως δεν ξεκίνησε ποτέ τις σπουδές της στο ΙΕΚ και δεν πήγε καν να εγγραφεί εκεί.

Μάλιστα από τις 31 Αυγούστου που έφυγε από το σπίτι της ταξίδευε συνεχώς στο εξωτερικό, με τους γονείς της να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για τη ζωή του παιδιού τους.

Ο… «διαγωνισμός» και τα ταξίδια στον κόσμο

Φίλοι της λένε ότι είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό με ταξίδια και ότι είχε γνωρίσει έναν… τύπο.

Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο η 19χρονη είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Σε κάθε επικοινωνία με τη μητέρα της την καθησύχαζε ότι όλα είναι καλά. Στις επίμονες ερωτήσεις της για το «πού είναι το σπίτι, ποια είναι η οδός που μένει αν συμβεί κάτι και πρέπει να σε βρούμε», η Ειρήνη αντιδρούσε θυμωμένα και απόλυτα.

Η αντίδραση έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της, η οποία μέσω Ίντερνετ βρήκε το τηλέφωνο του ΙΕΚ Καλαμάτας και λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή της τηλεφώνησε στη γραμματεία της σχολής και της έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι.

«Λυπάμαι, κυρία μου, δεν υπάρχει σπουδάστρια εγγεγραμμένη με το όνομα Ε.Μ. Ναι, είμαι σίγουρη, κυρία μου, δεν υπάρχει τέτοια εγγραφή», της είπαν.

Τόσο η ίδια, όσο και ο πατέρας της προσπαθούσαν να την βρουν στο τηλέφωνο για να τους δώσει εξηγήσεις, αλλά μάταια. Το κινητό της ήταν κλειστό. Για τη ζωή της κόρης τους μαθαίνουν από την τηλεόραση, όταν βλέπουν τις εικόνες από τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Τα ερωτήματα πολλά και βασανιστικά. Το ίδιο και τα σενάρια για το τι συνέβη και βρέθηκε η 19χρονη με 2,6 κιλά κοκαΐνης πάνω της.

Σύμφωνα με αυτά, το τελευταίο διάστημα η κοπέλα είχε συνάψει σχέση με κάποιον στρατιωτικό, μια σχέση για την οποία ο 52χρονος αστυνομικός πατέρας της δεν επικροτούσε. Σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, η κοπέλα είχε γνωριστεί στη Μυτιλήνη με έναν έγχρωμο νεαρό άνδρα με βεβαρημένο μητρώο. «Η 19χρονη είχε γνωριστεί με έναν νεαρό μαύρο, γιο ενός Αφρικανού και μιας Μυτιλινιάς, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Πλωμάρι και έχει ελληνική υπηκοότητα. Ο τύπος αυτός είχε συνεχώς μπλεξίματα με την Αστυνομία, πότε για υποθέσεις ναρκωτικών και πότε για μικροκλοπές. Ένα άτομο περιθωριακό που μπαινόβγαινε στις φυλακές, αλλά κατάφερνε με διάφορους τρόπους να κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος», αναφέρει πηγή στο «ΘΕΜΑ».

Η αστυνομία εικάζει ότι είτε η κοπέλα ανταποκρίθηκε σε κάποια αγγελία-παγίδα μιας καλά οργανωμένης σπείρας που ψάχνουν για αφελείς νεαρές με μεγάλα όνειρα για να στήσουν μια μεγάλη ναρκο-κομπίνα, είτε γνώρισε, όπως λένε, κάποιον «περίεργο τύπο» στην Καλαμάτα όπου πήγε, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μπλέξει άσχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top