Κ. Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: «Φοβάμαι ότι θα πάω στην κηδεία κι άλλου θύματος»

Οργή από τον ίδιο και την αδελφή του Αλεξία

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος, Κ. Μπακογιάννης μετά από τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Εάν πραγματικά αληθεύει ότι η Αστυνομία πρέπει να έχει υπό επιτήρηση τον Κουφοντίνα και ο ίδιος έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται δυο φορές τη μέρα στο Α.Τ. Είναι τελικά ή δεν είναι επικίνδυνος;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν έκρυψε μάλιστα τους φόβους του ότι μπορεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους.

«Δε θέλω να πιστέψω ότι η Κυβέρνηση το κάνει για να δείξουν κάποια δήθεν αριστεροσύνη, όμως με προβληματίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα», είπε και πρόσθεσε:

«Το πρώτο ερώτημα είναι τι άλλαξε και παίρνει άδεια τώρα ο Κουφοντίνας. Με τον ίδιο νόμο δεν έπαιρνε άδεια τόσα χρόνια. Και το δεύτερο είναι γιατί η κυβέρνηση δεν μιλάει ξεκάθαρα και δεν τοποθετείται; Είχαν φτάσει να καταγγείλουν και το συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα ο Πρωθυπουργός σιωπά”;

Ο Κ. Μπακογιάννης εξέφρασε επίσης το φόβο ότι μπορεί να χρειαστεί να πάει και σε άλλη κηδεία θύματος της τρομοκρατίας.

«Ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δείξει ούτε ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο προσπαθεί να προσδώσει σε αυτές τις πράξεις και ηρωισμούς και κάνει ό,τι μπορεί για να στρατολογήσει μια νέα γενιά τρομοκρατών. Το περίφημο 45αρι δεν το έχει παραδώσει. Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε άλλη κηδεία θύματος», είπε.

Αλεξία Μπακογιάννη: «Αναβιώνει ο εφιάλτης»

Λίγο νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Αλεξία Μπακογιάννη είχε εκφράσει την οργή της από την απόφαση να δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

«Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη. Αναβιώνει ό,τι αρνητικό μπορεί να είχες ζήσει σε όλη σου τη ζωή. Σε κάνει νομοτελειακά να μην έχεις εμπιστοσύνη σε βασικά ζητήματα από τα οποία κρατιόσουν με το ζόρι, όπως είναι η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί, απέναντι σε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ άδικο και σου δίνει μια αίσθηση ότι η αδικία αυτή δεν σταματάει ποτέ και πουθενά», ανέφερε.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα μιλήσει ποτέ με τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα της.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ να μιλήσω μαζί του. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει προσπάθεια και εγώ και ο Κώστας όλα αυτά τα χρόνια για να τιθασεύσουμε το μίσος μας και την οργή μας, προσπαθώντας συμβολικά να μιλάμε για το θέμα της τρομοκρατίας με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, για να μην ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα στη χώρα μας, υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Και το έχουμε κάνει με κόστος δικό μας προσωπικό και έρχεται το χθεσινό να μας τα κάνει όλα αυτά πολύ δύσκολα».

Η Αλεξία Μπακογιάννη άφησε αιχμές και για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης. 

«Ο κ. Κοντονής μίλησε για την Ηριάννα και έκρινε τη Δικαιοσύνη και καλά έκανε. Σήμερα γιατί δεν έρχεται να κάνει το ίδιο και για μένα; Γιατί δεν έρχεται για εμένα και τους συγγενείς των άλλων θυμάτων να πει ότι "ξέρετε, δεν μπορούσα να κάνω κάτι για την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά διαφωνώ". Να στείλει κι αυτός μαζί μου ένα μήνυμα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Δεν το έκανε, όμως, και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top