Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Μαρτυρία φωτιά αποκλειστικά στο STAR - Τι είπε ο συνεργάτης του δικηγόρου στην ΕΛ.ΑΣ

Να εκφοβίσουν και όχι να σκοτώσουν φαίνεται ότι ήθελαν οι άγνωστοι που τον πυροβόλησαν

Να εκφοβίσουν και όχι να σκοτώσουν, φαίνεται ότι ήθελαν οι άγνωστοι που πυροβόλησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αξιωματικοί της ασφάλειας που βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία συλλογής στοιχείων για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Έχουν περάσει 48 ώρες από τη στιγμή που η μια και μοναδική σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε όλες αυτές τις ώρες οι αστυνομικοί της ασφάλειας προσπαθούν να καταλήξουν στις συνθήκες αλλά και στο κίνητρο των δραστών.

Μια μαρτυρία του πρώτου ανθρώπου από τον οποίο ζήτησε βοήθεια ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου, δείχνει τι επικράτησε τα τελευταία λεπτά μέσα στο δικηγορικό γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που κατάγεται από την Καλαμάτα έχει καταθέσει και μιλήσει με τους αστυνομικούς πολλές φορές.

Μάλιστα έχει πει ότι οι δράστες όταν του πήραν ότι χρήματα είχε πάνω του, κρατούσαν και οι δυο όπλο. Στη συνέχεια, πήγε να ζητήσει βοήθεια.

«Ενώ ήμουν σε άλλο χώρο του γραφείου ήρθε ο ένας από τους δυο και με εμπόδιζε να βγω έξω. Με απείλησε με το όπλο και μου έλεγε ότι αν βγω έξω θα με σκοτώσει» υποστήριξε ο 32χρονος.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα εκφοβισμού στον γνωστό δικηγόρο αλλά όχι να τον σκοτώσουν. Γι’ αυτό τον πυροβόλησαν μόνο μια φορά. Η αναζήτηση εικόνων από κάμερες της περιοχής συνεχίζεται, ενώ θα γίνει και άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών. Επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο επαγγελματικό περιβάλλον και σε τυχόν διάφορες που μπορεί να είχε το θύμα. Αποτυπώματα και γενετικό υλικό είναι ήδη στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακούσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να λέει στους δυο πελάτες, οι οποίοι του ζητούσαν να αναλάβει μια υπόθεση ληστείας.

«Μην φέρεις χρήματα. Δεν παίρνω τίποτα. Καλά καλά δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top