Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών: Φεύγουν κατά χιλιάδες οι εκδρομείς!

Ενισχυμένη κατά 15% η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι

Φεύγουν κατά χιλιάδες οι εκδρομείς

Κατά χιλιάδες αναχωρούν και σήμερα οι εκδρομείς για τις διακοπές του Δεκαπεντάγουστου.

Ήδη, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αψηφούν τις προβλέψεις για πτώση θερμοκρασίας και βροχές.

Η κατάσταση πέριξ του λιμανιού του Πειραιά είναι από χθες ασφυκτική, ενώ -σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις- αναμένεται να εξυπηρετήσει μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής 100.000 ταξιδιώτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, τα αεροδρόμια αλλά και τους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υπολογίζεται ότι είναι ενισχυμένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων ήταν μέχρι χθες πολύ περιορισμένη ιδιαίτερα για τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και για το υπόλοιπο Αιγαίο
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου από χθες έως και την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 3.625 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις)

Έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ προκειμένου να ανταποκριθούν στην ενισχυμένη ζήτηση. Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (14/8) έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων των 45.000 επιβατών.

Μοναδικό μέσο το οποίο δεν φαίνεται να προτιμούν οι εκδρομείς είναι το τρένο, όπως συμβαίνει παραδοσιακά κάθε Αύγουστο. Οι πληρότητες στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μη χρειάζεται να ενισχύσει τη χωρητικότητα των συρμών της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top