Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Δυναμικά απαντούν οι ελληνικές δυνάμεις, διεξάγοντας παράλληλα την άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ" με Αιγύπτιους

Σε μπαράζ παραβιάσεων μέσα στο κατακαλόκαιρο επιδόθηκαν οι Τούρκοι, στέλνοντας σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου, στο Αιγαίο 6 μαχητικά F-16.

Τα πρώτα δύο μαχητικά ήταν οπλισμένα και μπήκαν στις 10.20 το πρωί από την περιοχή ΛΗΜΝΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ. Έμειναν για 45 λεπτά, κάνοντας συνολικά 12 παραβιάσεις και τελικά βγήκαν ανατολικά της Ρόδου στις 11.05. Νωρίτερα, ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα ελληνικά F-16 επιφυλακής της Σκύρου.  

Στις 12.45 το μεσημέρι, άλλα δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο από την ίδια περιοχή, έμειναν για λίγα λεπτά και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 της Λήμνου.

Το τρίτο «κύμα» μπήκε στις 16.15 το απόγευμα. Τα τουρκικά F-16 βγήκαν μετά από δέκα λεπτά, αφού αναχαιτίστηκαν από τα αεροσκάφη της Σκύρου.

Την ίδια στιγμή, μετά το Παρίσι μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει και η Ρώμη, με την επίσκεψη της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι στην Κύπρο. Η Ιταλίδα υπουργός έχει επαφές με την κυπριακή ηγεσία, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ιταλογαλλικής κοινοπραξίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Πρόσφατα είχε επισκεφθεί τη Λευκωσία και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

Μεθαύριο συνεδριάζει στην Άγκυρα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γκιλντιρίμ, για να αποφασίσει τις προαγωγές και τις αποστρατείες των Τούρκων στρατιωτικών, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Στα ανοιχτά της Αιγύπτου, ελληνικές και αιγυπτιακές δυνάμεις διεξάγουν ήδη από χθες Κυριακή την άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ", που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη. Την τελευταία φάση θα παρακολουθήσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Η χώρα μας συμμετέχει με 2 φρεγάτες, 1 υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 C-130, 1 ΑWACS, 1 ελικόπτερο CHINOOK, καθώς και με ομάδες κομάντος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top