Εντολή για άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο έδωσε από την Αθήνα ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ

Δεν πήγε σήμερα στην προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μπορεί ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ να βρισκόταν στην Αθήνα για να παρευρεθεί στην 11η Διαβαλκανική Σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, όμως αυτό δεν ανέκοψε διόλου την τουρκική προκλητικότητα.

Αυτός που χαιρετά με το μπλε σακάκι είναι ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Έτσι από την Αθήνα, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ έδωσε εντολή για να ξεκινήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου.

Με την NAVTEX 484/17 που εξέδωσε η Άγκυρα ενημέρωνε για τη διεξαγωγή άσκησης από τις 20:00 έως τις 23:00 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Άη Στράτη.

Παρά την ακυρωτική NAVTEX που βγήκε από την ελληνική πλευρά και παρά την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα έκαναν άσκηση, πλοία του τουρκικού ναυτικού έπλευσαν δυτικά της Λέσβου και η άσκηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Σήμερα μάλιστα το πρωί ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανίων και της Τουρκίας στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά ο στρατηγός Ακάρ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους αποφάσισε να μην ακολουθήσει και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του. 

Πάντως κατά τη διάρκεια της κατιδίαν συνάντησης που είχε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε. Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουχί Ακάρ, του κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δε θα αφήσει καμία τουρκική πρόκληση αναπάντητη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top