ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ! Παραδόθηκαν στον Έβρο οι ΚΟΜΑΝΤΟΣ που πήγαν να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ τον Ερντογάν-Ζητάνε ΑΣΥΛΟ (ΦΩΤΟ)

Πως αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου

Δολοφόνοι Ερντογάν

Την ώρα που στην Άγκυρα διεξάγεται η δίκη των 47 στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι πήγαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, πληροφορίες του «Έθνους», αναφέρουν ότι οι δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν τη σύλληψη βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης διμοιρίας θανάτου, Μπορντό Μπερελί (Bordo Bereliler), η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στο εδώλιο μεταφέρθηκαν 44 από τους υπόδικους που είναι προφυλακισμένοι. Τρεις δικάζονται ερήμην. Ο ένας εξ αυτών είναι ο ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός, ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Πηγές του Μαξίμου πάντως επιβεβαίωσαν στο Star την είδηση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί (μτφ κόκκινοι μπερέδες) λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top