NEO επεισόδιο με τους Τούρκους στα Ίμια-Αναμετρήθηκαν για 15 λεπτά σκάφη του ελληνικού και του τουρκικού λιμενικού

Το τουρκικό σκάφος πλησίασε μέχρι και στα πέντε μέτρα το ελληνικό

Τέλος δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις το τελευταίο διάστημα, είτε με την μορφή εξοργιστικών δηλώσεων και απαιτήσεων, είτε με την μορφή εναέριων παραβιάσεων… ρεκόρ!

Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη εβδομάδα (και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη), ανήμερα της «μαύρης» επετείου των Ιμίων, και λίγη ώρα μετά την επίσκεψη-πτήση του Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια, σημειώθηκαν 138 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

Οι Τούρκοι παρά τις διεθνείς συνθήκες συνεχίζουν τον χαβά τους, με το κρεσέντο της προκλητικότητάς τους να μην έχει όρια, καθώς συμπεριφέρονται λες και τα Ίμια τους ανήκουν.

Έτσι συνέβη και σήμερα, καθώς το ΤΟΥΡΚΙΚΟ πρακτορείο Ντογάν μετέδωσε ότι επεισόδιο έγινε στις 14.20 ώρα Τουρκίας (13.20 ώρα Ελλάδας) όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού ξεκίνησε από την Καλόλιμνο και πέρασε πρώτα από τα Ίμια και μετά παρενόχλησε τους Τούρκους ψαράδες που ψάρευαν στην περιοχή. Τουρκικό σκάφος αμέσως παρενέβη. Αναμετρήθηκαν για 15 λεπτά, ενώ το τουρκικό σκάφος πλησίασε μέχρι και στα πέντε μέτρα το ελληνικό, βγάζοντας το τελικά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το ελληνικό σκάφος γύρισε και πάλι στην Καλόλιμνο.

Να σημειώσουμε, ότι για πρώτη φορά το τουρκικό λιμενικό πέρασε πίσω από την βραχονησίδα των Ιμίων πλησιάζοντάς την στα 300 μέτρα κάνοντας περιπολία σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΗΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τουρκικό λιμενικό δεν άφησε να περάσει ούτε πουλί στα τουρκικά χωρικά ύδατα γύρω από τα Ίμια όπου περιπολούσε. Αναφέρεται επίσης ότι από τη Σινώπη ήρθε προσωρινά σκάφος του λιμενικού με αριθμό TGSG72 στα νερά του Αιγαίου για περιοπολίες. Στα ανοιχτά της Αλικαρνασού αναμένει επίσης και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Το ΙΗΑ επισημαίνει ότι εδώ και τρείς μέρες επικρατεί ηρεμία στα Ίμια και πως εδώ και τρεις μέρες τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού δεν πλησιάζουν τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού που κάνουν περιπολίες στην περιοχή. Αναφέρει ακόμη ότι ενώ για πέντε μέρες σκάφη του ελληνικού λιμενικού παρενοχλούσαν τα τουρκικά, εδώ και τρεις μέρες αναμένουν μακριά από την περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top