Κορωνοϊός: Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Ανησυχία από τα νέα διάσπαρτα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι ξεκινά και πάλι η καθημερινή γραπτή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Συναγερμός στη Λαμία: Θετικοί στον κορωνοϊό συγγενείς του 85χρονου

"Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2" αναφέρει χαρακτηριστικά

Να σημειωθεί πως το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας έχουν καταγραφεί διάσπαρτα κρούσματα σε περιοχές της Ελλάδας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις υγειονομικές αρχές και τους λοιμωξιολόγους που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας.

Τρίπολη: Κρούσμα κορωνοϊού σε ψυχιατρική δομή

Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τα κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες  

Στην Ξάνθη στον δήμο Μύκης, εντοπίζονται σύμφωνα με πληροφορίες σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορα χωριά. Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία. 

Στην Τρίπολη υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε ψυχιατρική δομή 3 χλμ. έξω από την πόλη της Τρίπολης. Ένας άνδρας βρέθηκε θετικός και έχει ήδη μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη την ιχνηλάτηση. Στη δομή φιλοξενούνται περίπου 10 άνθρωποι. Αυτό που προκαλεί επιπλέον ανησυχία σε αυτή την περίπτωση είναι πως πριν από λίγες ημέρες ο άνδρας που βρέθηκε θετικός είχε νοσηλευτεί στην παθολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.Επίσης αναμένονται οι απαντήσεις των εξετάσεων ενός αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Σε καραντίνα 12 άτομα από το νοσοκομείο της Θήβας

Στη Λαμία η ανησυχία είναι τεράστια καθώς βρέθηκαν τρία ακόμα κρούσματα κορωνοϊού από το περιβάλλον του 85χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης. Ο ΕΟΔΥ διενήργησε τεστ και στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του ηλικιωμένου άνδρας και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό η σύζυγός του, η κόρη του και ο εγγονός του. 

Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με τον συνωστισμό στη Μύκονο

Ο 85χρονος είχε έρθει από την Αμερική, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν τήρησε ούτε αυτός, ούτε η οικογένειά του την 14ήμερη καραντίνα. Μάλιστα ο 28χρονος εγγονός του κυκλοφορούσε κανονικά και οι μετακινήσεις του δεν περιορίζονταν μόνο στην πόλη της Λαμίας, αλλά επεκτείνονταν σε όλη τη Φθιώτιδα. Μετά από συστάσεις του ΕΟΔΥ σε καραντίνα μπήκαν 14 άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο νεαρός.Όπως είναι φυσικό στην τοπική κοινωνία επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς φοβούνται ότι από τη νέα ιχνηλάτηση θα προκύψουν ακόμα περισσότερα κρούσματα, τα οποία μπορεί να είναι και ασυμπτωματικά. Στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται ο 85χρονος και η κόρη του, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας η σύζυγός του και ο εγγονός του.

«Φαινόμενα Μυκόνου μπορεί να φέρουν τοπικό lockdown»

Στην Κοζάνη επίσης καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας. Ήδη έχουν αρχίσει ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς έσπασαν την καραντίνα αφού επέστρεψαν από την Τσεχία. Θετικός διαγνώστηκε ένας 57χρονος που ήρθε σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα, καθώς και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα. Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Προειδοποίηση κυβέρνησης: Λουκέτο σε όποιον δε συμμορφώνεται στις οδηγίες

Tέλος συναγερμός σήμανε και στο νοσοκομείο της Θήβας, καθώς 12 άτομα από το προσωπικό εκτέθηκαν χθες σε κρούσμα κορωνοϊού.Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Χροναίο, τα 12 αυτά άτομα θα τεθούν σε καραντίνα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για έξι γιατρούς, τέσσερις νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς του νοσοκομείου. 

Χαρδαλιάς: Έξαλλος μετά τις εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο

Άστραψε και βρόντηξε για όσα συνέβησαν στη Μύκονο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε», ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι».

«Πατείς με πατώ σε» στη Ναύπακτο: Απίστευτος συνωστισμός στα μπαρ

Σημείωσε ακόμα πως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το χειρότερο μπορεί να συμβεί αν δεν τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες.

«Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πέτσας: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικού lockdown. Σκοπός, εξήγησε, είναι μια ενδεχόμενη εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της, ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. «Όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα, μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα», διευκρίνισε και προσέθεσε: «Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε επειδή καταφέραμε να πετύχουμε, αυτό το πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, όλοι μαζί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top