Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 48χρονος αρχινονός να ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ από "δικούς" του-Προσπαθούσε να αποτραβηχτεί από τη νύχτα

Πήγαινε και σε ψυχολόγο- Πρώτη Ανάρτηση 04-05-2017 08:02

Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι αστυνομικές αρχές όσον αφορά την δολοφονία του αρχινονού Βασίλη Γρίβα, έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Οι δράστες που δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιου του θύματος αλλά και σε δεκάδες άλλα παιδιά, φέρονται να είναι μια μείξη ποινικών προερχόμενων από την νύχτα και άλλους χώρους με τους επικεφαλής των ερευνών να κάνουν λόγο για ενοικιαζόμενη ομάδα.

Το θύμα ήταν γνωστό στις αρχές και είχε πλούσιο φάκελο στην Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Μετά το 2004 το όνομά του Bασίλη Γρίβα, βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνα των εμπλεκομένων στη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας και μάλιστα φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη άλλες δύο φορές, ενώ το 2011 είχε παραδοθεί από μόνος του στην αστυνομία, καθώς το όνομά του συγκαταλεγόταν στη μεγάλη δικογραφία των 217 νονών της νύχτας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα, όμως ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Τότε λοιπόν εξέτισε μέρος της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

Τα όσα έρχονται στο φως για τη ζωή του ανθρώπου που εκτελέστηκε στα Γλυκά Νερά είναι αποκαλυπτικά.

Ο 48χρονος Βασίλης Γρίβας φέρεται να ήταν το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Εκείνος μάλιστα φέρεται ότι είχε κηρύξει τον πόλεμο σε ηγετικά στελέχη της Greek Mafia και σε βάρος του υπήρχαν ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Ο «Καράφλας» μάλιστα είχε δεχθεί επίθεση μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014.

Πάντως οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου να μην την έδωσαν άνθρωποι από τις αντίπαλες συμμορίες, αλλά μέλη της δικής του συμμορίας, προκειμένου να του κλείσουν το στόμα. Εξάλλου άτομα που τον γνώριζαν υποστηρίζουν πως τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από την νύχτα, προκειμένου να ασχοληθεί με την οικογένειά του και με άλλες νόμιμες πια δραστηριότητες. 

Να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το θύμα της άγριας δολοφονίας επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να βρεθεί στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου του Πειραιά. Η δίκη του είχε διακοπεί για τις 17 Μαΐου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top