Παγίδες στον μανιακό που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί στήνει η ΕΛΑΣ, βάζοντας κάμερες και κρυφούς αστυνομικούς σε επίμαχα φανάρια της Κηφισίας, ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν τον δολοφόνο του 52χρονου ταξιτζή στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο  η αστυνομική αυτή ενέργεια έχει προέλθει από τη διαπίστωση ότι ο εμμονικός δολοφόνος επιβιβάστηκε και στους δύο στόχους την ώρα που εκείνοι είχαν σταματήσει σε φωτεινούς σηματοδότες και όχι σε ένα τυχαίο σημείο των δρόμων.

Η κίνησή του σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς προέρχεται από την πρόθεση του δράστη  να έχει τον απόλυτο έλεγχο της επιστολής του, δηλαδή να διαπιστώσει αν είχαν άλλους πελάτες στο εσωτερικό των οχημάτων ή αν ταιριάζουν στα πρότυπα της δολοφονικής του επιδίωξης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος οδηγός ταξί, θύμα της πρώτης δολοφονικής απόπειρας στις 11 Φεβρουαρίου είδε τον δράστη να του κάνει σήμα όταν εκείνος είχε σταματήσει στο φανάρι της Νέας Ερυθραίας στο Καστρί.

Ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση και έκανε αναστροφή προκειμένου να πάρει τον πελάτη με κατεύθυνση την Κηφισιά και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συμβολή της με την οδό Μαυρομιχάλη τον πυροβόλησε τρεις φορές με το κατασκευασμένο πιστόλι των 6,35 mm στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάτω από το δεξί αυτί.

Στην περίπτωση του 52χρονου στις 28 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πορεία των 28 λεπτών που ακολούθησε από το σπίτι του έως το σημείο της δολοφονίας του, μέσω του συστήματος εντοπισμού θέσης, εντόπισαν αρχικά όλες τις στάσεις λίγων δευτερολέπτων που είχε κάνει. Αργότερα διαπίστωσαν ότι όλες οι στάσεις ήταν σε φωτεινούς σηματοδότες, ενώ από την αυτοψία που έκαναν στα συγκεκριμένα σημεία επιβεβαίωσαν και τη χρονική διάρκειά τους.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και αυτή η ιδιαιτερότητα των κινήσεων του δράστη να έχει σημειολογικό χαρακτήρα και να είναι μέρος της δολοφονικής τελετουργίας που ακολουθεί.

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος οδηγός ταξί είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στη Νέα Ιωνία στις 22:19 το βράδυ εκείνης της ημέρας και μέσω Πεύκης και Αμαρουσίου βγήκε στη λεωφόρο Κηφισίας. Λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, έστριψε δεξιά στο Ζηρίνειο, μετά από μια μικρή στάση στην οδό Λεβίδου. Εκεί θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανόν επιβίβασε το δράστη.

Στις 22:47 σταμάτησε στην οδό Κοκκιναρά με το στίγμα του GPS να μεγαλώνει. Εκεί δολοφονήθηκε ο άτυχος ταξιτζής.

Και στα δύο οχήματα τα στελέχη της αστυνομίας έχουν συλλέξει τουλάχιστον 40 δείγματα αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, τα οποία δεν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο, ενώ κανένα δεν είναι κοινό στα αυτοκίνητα των θυμάτων.

Δέκα από αυτά είναι τα πιο επίμαχα και εκτιμούν ότι ένα ενδέχεται να ανήκει στο δράστη, το οποίο δεν αποκλείεται να ταυτοποιηθεί σε κάποιο άλλο τυχαίο περιστατικό ή επανεμφάνιση. 

Tags: