Τρεις υπέροχες συνταγές με μοσχάρι

Δείτε βήμα-βήμα πώς να τις ετοιμάσετε

Αν σας αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε αυτές τις τρεις συνταγές που έφτιαξαν ο Λάμπρος Βακιάρος και ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο παρελθόν ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». 

Μπουρίτο με μοσχάρι και ρύζι(Συνταγή Βαρθαλίτη)

 Υλικά

· 6 τορτίγιες
· 100 γρ. ρύζι 
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 1 λάιμ
· 40 γρ. τσένταρ τριμμένο
· 250 γρ. μοσχάρι κιμά
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· 1 κ.σ. μέλι
· 1 τομάτα
· 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
· 1 γαλλικό μαρούλι
· 1,5 κ.σ. μαγιονέζα
· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
· Προσθέτουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με 250γρ. κρύο νερό και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
· Όταν πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Βγάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε σκεπασμένο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
· Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
· Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε όλο το κιμά μας και τον σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να τον σπάσουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
· Όσο σωτάρρουμε το κιμά κόβουμε σε κύβους τη τομάτα μας και το λάιμ στη μέση.
· Παίρνουμε το χυμό και το ξύσμα από το ½ λάιμ και το ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα μας.
· Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και η μαγιονέζα λάιμ είναι πανέτοιμη.
· Αφού περάσουν τα 3 λεπτά που σωτάρουμε το κιμά, προσθέτουμε τη πάπρικα και το μπούκοβο.
· Ύστερα προσθέτουμε το πελτέ, τη τομάτα κομμένη και το μέλι και βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γλασσάρει η σάλτσα μας και αγκαλιάσει το κιμά.
· Ταυτόχρονα βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο σε ένα ταψί για 3-4 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς.
· Πλένουμε και κόβουμε το γαλλικό μαρούλι σε φέτες να το έχουμε έτοιμο.
· Κόβουμε το άλλο μισό λάιμ σε φέτες.

Όταν είναι έτοιμο το ρύζι μπασμάτι το σπάμε με ένα πιρούνι να γίνει σπυρωτό και ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
· Παίρνουμε τις τορτίγιες από το φούρνο μας και αρχίζουμε το στήσιμο βάζοντας ρύζι μπασμάτι, λίγο γαλλικο μαρούλι κομμένο και το γλασαρισμένο μας κιμά.
· Τελειώνουμε βάζοντας τριμμένο τσένταρ τυρί, λίγο από τη μαγιονέζα λάιμ και ρολάρουμε απαλά το μπουρίτο μας. Σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ.

Λαχταριστή μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Μοσχαρίσιο λουκάνικο με ψητές πατάτες γεμιστές με αυγό

Υλικά

3 – 4 πατάτες με τη φλούδα
700 γρ. φρέσκα μοσχαρίσια λουκάνικα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
500 γρ. σάλτσα τομάτας
1/2 φλ. νερό
αλάτι – πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
6 αυγά
2 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Με ένα πιρούνι τρυπάμε περιμετρικά τις πατάτες, μέχρι το πιρούνι να εισχωρήσει περίπου μισό εκατοστό από τη φλούδα. Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. (Εναλλακτικά μπορούμε να τις βράσουμε ολόκληρες)

Βήμα 3

Σκίζουμε τον εξωτερικό υμένα (έντερο) από τα λουκάνικα έτσι ώστε να κρατήσουμε μόνο τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και χωρίς να προσθέσουμε καθόλου ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά από το λουκάνικο μέχρι να καβουρδιστεί αρκετά (περίπου 3 – 4 λεπτά) και τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να αρχίσουν να ‘μαραίνονται’.

Βήμα 5

 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, το καβουρδισμένο λουκάνικο, την πάπρικα, τη σάλτσα τομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια σχετικά πηχτή σάλτσα.

Βήμα 6

 Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κι με ένα κουτάλι ‘ σκάβουμε’ και αφαιρούμε ένα μέρος από την πατάτα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια υποδοχή που θα χωράει ένα αυγό. Την πατάτα που έχουμε αφαιρέσει, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

 Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας και τοποθετούμε τις πατάτες ομοιόμορφα στο ταψί. Σε κάθε πατάτα (στην οποία έχουμε δημιουργήσει την υποδοχή) προσθέτουμε ένα αυγό. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα ομοιόμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 8

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί. Απογειώνουμε τη γεύση με λαδί τρούφας.

Πώς να φτιάξετε γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά

Υλικά

1 κ. μοσχαρίσια ουρά
5 κ. γ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
1 μεγάλο καρότο
1 κ. σ πελτέ ντομάτας 
1 ½ φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
500 γρ. σάλτσα ντομάτας 
5 φλ. Ζωμό κότας
3 φύλλα δάφνης 
1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης 
1 και ¼ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τις μοσχαρίσιες ουρές (σε δύο δόσεις) και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, καβουρδισμένο, χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
2.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο για περίπου 2 – 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
4. Ξαναβάζουμε τις ουρές στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό και τα φύλλα δάφνης.
5.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουε με καπάκι για περίπου 2 – 2.30 ώρες, ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι το κρέας πραγματικά να λιώσει.
6. Αφαιρούμε τις ουρές από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 – 4 λεπτά.
7. Αδειάζουμε το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κούπες ζωμό ή νερό.
8.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά ή έως ότου το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά του. (σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτουμε έξτρα ζωμό ή νερό).
9.    Σερβίρουμε με γραβιέρα και μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top