Σε ποια θέση του αυτοκινήτου ο σκύλος σας νιώθει πιο χαλαρός;

Πάρτε τον σκύλο σας, βάλτε μουσική και ξεκινήστε!

Αν σκέφτεστε να πάτε ταξιδάκι με το αυτοκίνητό σας τις γιορτές, και σκέφτεστε να πάρετε μαζί και τον σκύλο σας, σίγουρα θα πρέπει και το ζωάκι να είναι χαρούμενο και χαλαρό.

Πώς να κάνεις τον σκύλο σου να τηρεί το savoir vivre

Έρευνα που έγινε από το Compare the Market, και χρησιμοποίησε συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών σε σκύλους τεσσάρων ρατσών, έδειξε σε ποια θέση του αυτοκινήτου ο σκύλος μας νιώθει πιο χαλαρός και έχει φυσιολογικούς παλμούς.

Η έρευνα έδειξε πως τα σκυλιά ήταν πιο χαλαρά και χαρούμενα όταν είχαν οπτική επαφή με τα αφεντικά τους.

Θα πάρεις τον σκύλο σου στη θάλασσα; Τι πρέπει να προσέξεις

Όταν βρίσκονται στο κάθισμα του συνοδηγού, τα σκυλιά έχουν έως και 11,9% χαμηλότερους παλμούς απ’ ό,τι συνήθως, κάτι που σημαίνει πως νιώθουν χαλαρά και ήρεμα.

Όσο πιο πίσω μεταφέρονται τόσο πιο πολύ αγχώνονται, με αποκορύφωμα το πορτμπαγκάζ, στο οποίο οι παλμοί αυξάνονται ακόμα και κατά 23,5% σε σχέση με τον κανονικό ρυθμό. 

Οι σκύλοι ένιωθαν πιο άνετα όταν ο ιδιοκτήτης τους ήταν σε οπτική επαφή, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά -6,8% στο μπροστινό κάθισμα και κατά -9,5% όταν κάθονται στο πίσω κάθισμα.

 

Ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων στην Compare the Market, δήλωσε: "Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, μην ξεχνάτε να εξετάζετε την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, η οποία επεκτείνεται στο πού είναι ασφαλισμένος στο αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και στην εξασφάλιση ελεγχόμενης θερμοκρασίας".
 
Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια δυσφορίας, η έρευνα υποδεικνύει ότι η μουσική με 50 ή 60 παλμούς ανά λεπτό είναι η καλύτερη για να κρατήσει το σκυλάκι σας χαλαρό.

Η Compare the Market δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής "Pooch Perfect Cars" στο Spotify με τραγούδια όπως το "Ronan" της Taylor Swift και το "Hallelujah" του Leonard Cohen να βρίσκονται στη λίστα, για να βοηθήσετε το σκύλο σας να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι και να το κάνετε μια πιο άνετη εμπειρία για όλους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top