Θα πάρεις τον σκύλο σου στη θάλασσα; Τι πρέπει να προσέξεις

Και τα σκυλιά κινδυνεύουν να καούν από τον ήλιο

Αγαπάμε το καλοκαίρι, αλλά η ζέστη είναι ανυπόφορη. Σίγουρα ξέρεις τους κινδύνους που διατρέχεις από τον ήλιο. Γνωρίζεις όμως τις επιπτώσεις που έχει για τον αγαπημένο σου σκύλο; Και το κυριότερο, τι κάνεις γι΄αυτό;

Ο σκύλος σου έπαθε θερμοπληξία; Τι να κάνεις

Δεν κινδυνεύεις μόνο εσύ να αποκτήσεις καρκίνο του δέρματος, αλλά και το σκυλί σου. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν το γνωρίζεις, υπάρχουν αδιάβροχα  αντηλιακά κατάλληλα για το αγαπημένο σου κατοικίδιο. Μη βάλεις σε καμία περίπτωση στον σκύλο σου το δικό σου αντιηλιακό. Γιατί εάν γλύψει το τρίχωμά του, ενδέχεται να δηλητηριαστεί από κάποια συστατικά που περιέχουν τα δικά μας αντηλιακά. Μερικά αντιηλιακά για σκύλους δεν έχουν συγκεκριμένο δείκτη SPF, όπως συμβαίνει με δικά μας. Μην μπερδευτείς, απλώς τσέκαρε τα συστατικά και βεβαιώσου ότι προστατεύει όπως πρέπει τον σκύλο σου. Να θυμάσαι ότι πρέπει να βάλεις το αντιηλιακό 20 λεπτά πριν την έκθεσή του στον ήλιο. 

Τα σκυλιά με λευκό τρίχωμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να καούν από τον ήλιο. Ράτσες όπως κόλεϊ, Δαλματίας, μπουλντόγκ και τσοπανόσκυλα, ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία σκυλιών. Το ίδιο γίνεται και με αυτά που δεν έχουν τρίχωμα, όπως ο κινεζικός Cresteds και τα άτριχα αμερικάνικα τεριέ. 

Αν συνηθίζεις να κουρεύεις το σκυλί σου την καλοκαιρινή περίοδο επειδή πιστεύεις ότι έτσι δροσίζεται, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν πιο εύκολα στο δέρμα του. 

Πέρα από την πλάτη που μπορεί να καεί σε έναν σκύλο, εξίσου ευαίσθητα σημεία είναι η μουσούδα, η κοιλιά και τα αυτιά.

Πώς θα καταλάβεις εάν έχει καεί ο σκύλος σου; Αν οι άκρες από τα αυτιά του είναι ξηρές και “σπασμένες”. Αν ο σκύλος σου πονάει, θα αρχίσει να ξύνεται. Οπότε, παρατήρησε εάν το δέρμα του είναι αρκετά ζεστό με το άγγιγμα και δρόσισέ το με μια βρεγμένη πετσέτα. Ενδέχεται, να εμφανίσει πυρετό σε περίπτωση που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείς άμεσα τον κτηνίατρό σου. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top