Γιατί είναι κακό να κάνεις chat με τον σύντροφό σου όλη μέρα

Κι όμως έχει αρνητικά το να μιλάτε συνέχεια

Το να συνομιλείτε συνεχώς με τον/την σύντροφό σου μπορεί να σου φαίνεται ως μια χαριτωμένη πλευρά της σχέσης σας, σίγουρα όμως αποτελεί ένα μεγάλο red flag που ίσως αγνοείς και που αργά ή γρήγορα θα έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ίδια τη σχέση σας. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να διαπιστώσεις γιατί δεν είναι ΟΚ το να chat-άρεις όλη μέρα με τον/την σύντροφό σου.

Έλλειψη προσωπικού χώρου

Η συνεχής επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού χώρου και ανεξαρτησίας. Είναι σημαντικό να έχετε λίγο χρόνο και χώρο για να χαλαρώσετε, να προβληματιστείτε και να επιδιώξετε ατομικά ενδιαφέροντα.

Εξάρτηση

Η συνεχής συνομιλία μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της εξάρτησης από τον/την σύντροφό σου για συναισθηματική υποστήριξη και επικύρωση. Είναι πιο υγιές να αναπτύξετε μια αίσθηση αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής σταθερότητας ανεξάρτητα, αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στον άνθρωπό σας.

Μη ισορροπημένες προτεραιότητες

Η υπερβολική συζήτηση μπορεί να οδηγήσει στην παραμέληση άλλων σημαντικών πτυχών της ζωής, όπως η εργασία, τα χόμπι, οι φιλίες και η φροντίδα του εαυτού. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια υγιή ισορροπία και να δίνετε την ίδια προσοχή σε διαφορετικούς τομείς της ζωής σας.

Overload επικοινωνίας

Η συνεχής συνομιλία μπορεί να οδηγήσει σε overload πληροφοριών, καθιστώντας δύσκολη την αποτελεσματική επεξεργασία και απάντηση σε κάθε μήνυμα ή συνομιλία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία και παρεξηγήσεις.

Ανθυγιεινές προσκολλήσεις

Η συνεχής επικοινωνία μπορεί να δημιουργήσει μια ανθυγιεινή προσκόλληση ή φόβο όταν θα είστε μακριά από τον/την σύντροφό σας. Είναι ωφέλιμο να περνάτε χρόνο χωριστά για την ατομική σας ανάπτυξη.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top